22 Temmuz 2016 15:26

‘Gerçek  demokrasiden  taviz verilmemeli’

Bursa Alevi Dernekleri Platformu tarafından ülkede yaşanan darbe girişimiyle ilgili Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesinde ortak bir açıklama yapıldı

Paylaş

Bursa Alevi Dernekleri Platformu  tarafından  ülkede yaşanan darbe girişimiyle ilgili Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesinde ortak bir basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamada Platform adına konuşan Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kalkan, “Her şeyden önce belirtmek isteriz ki bizler darbenin her türlüsüne  karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel unsurlarından biri olan Alevi toplumu, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar her zaman, laik, demokratik, hukuk devletinin yanında olmuştur.

Demokrasi sınavı veren ülkemizin, yaşanan darbe girişiminin ardından yapacağı yegane şey bir gün herkese lazım olacak hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmek, laik, demokratik, hukuk devletini tüm kurumları ile yeniden inşa etmek, gerçek demokrasiden asla taviz vermeden toplumsal barışı ve güven duygusunu, toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak şekilde yeniden tesis etmektir. Bu konuda siyasi veya dünya görüşü ne olursa olsun hiç kimseye ayrıcalık tanınmamalı, yasal zemin dışına çıkan, evrensel hukuka aykırı hiçbir davranışa izin verilmemelidir” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de Abdullah Öcalan açıklaması

SONRAKİ HABER

Kurumuş dere yatağına baraj yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...