22 Temmuz 2016 13:16

Haberdar’ın yayın yönetmeninin evi basıldı

Haberdar.com sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa'nın evi polis tarafından basıldı. 

Paylaş

Haberdar.com sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa'nın evi, polis tarafından basıldı. 

Twitter üzerinden bir açıklama yapan Said Sefa, “Polisin evimi bastığı iddiaları maalesef ki doğru. Ben gözaltında değilim. Savcılığa ifade vermeye kendim gideceğim. Bir editörümüz gözaltnda” dedi. Safa, editörlerinin neden gozaltında olduğunu ise bilmediğini yazdı.

SABAH’IN OPERASYON GAZETECİLİĞİ

Konuyla ilgili ilk haber Sabah Gazetesi’nin internet sitesinde “İstanbul’da Fuat Avni operasyonu!” başlığı ile yayınlandı. Said Sefa’nın da gözaltına alınanlar arasında olduğunun öne sürüldüğü haberde şöyle denilmişti: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY'nin emirleri doğrultusunda hareket eden sosyal medya kullacısı Fuat Avni'nin tespiti ve FETÖ lehine yayın yalan internet sitesi yöneticilerine yönelik operasyon başlattı. Aralarında Said Sefa'nın da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.”

Said Sefa’nın twitter’da verdiği bilgiler, Sabah’ın kendisine önden verilen operasyon bilgilerine, operasyon daha tamamlanmadan girdiğini gösterdi. Böylelikle, gözaltına alınmayan Said Sefa, Sabah’ın haberinde gözaltına alınmış olarak duyuruldu.

YAPILAN GÖZALTILARLA İLGİLİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 1,5 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde; 22.07.2016 günü İstanbul merkezli olarak Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay illerinde; Sosyal Medya, Sanal Alem ve İnternet Medyasında FETÖ/PDY Terör Örgütünün amaçları doğrultusunda yayın ve propaganda faaliyetlerinde bulunan Rota Haber, Subuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber internet siteleri yöneticilerine ve toplumda algı yaratmak, devlet büyüklerini küçük düşürmek, resmi devlet kurumlarını itibarsızlaştırmak ve darbeye zemin hazırlamak için örgütlü hareket eden FETÖ/PDY taraftarlarına yönelik operasyon düzenlenmiştir.

Kamuoyunda Fuat Avni olarak da bilinen FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubunun gerçek kimliğinin deşifresine yönelik yapılan operasyonda 28 şüpheli gözaltına alınmış olup ikamet ve işyerlerinde arama çalışmaları devam etmektedir. Gözaltına alınan şüpheliler FETÖ/PDY Terör Örgütüyle bağlantılı olarak 'Sosyal Medya Üzerinde Anayasal Düzene Ve Düzenin İşleyişine Karşı Koymak Ve Darbeye Zemin Hazırlamak' suçlarından adli makamlara sevk edilecektir" (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SGK'dan memurlara 'Demokrasi nöbeti'ne katılma çağrısı

SONRAKİ HABER

Çırılçıplak dans ederek ırkçı gösteriyi engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa