22 Temmuz 2016 12:40

OHAL, emekçilere hak gasbı olarak dönecek!

KESK Ankara Şubeler Platformu, OHAL ile emekçilere yönelik hak gasplarıyla dolu yasaların Meclis'te dahi görüşülmeden hayata geçirileceğini açıkladı. 

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu, ülke genelinde ilan edilen  OHAL ile emekçilere yönelik hak gasplarıyla dolu yasaların Meclis'te dahi görüşülmeden hayata geçirileceğini açıkladı. 

BES Ankara 1 No'lu Şube'de düzenlenen basın toplantısında konuşan KESK Ankara Şubeler Platformunun Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, OHAL'in Meclis iradesinin yok sayılması anlamına geldiğini vurgulayarak, “Zaten var olan esnek çalışma daha da attırılacak, darbe girişimi sonrasında on binlerce kişinin çalışma hakkı elinden alınacak, insanların çalışma ve yaşam hakları ihlal edilecek” uyarısında bulundu. OHAL'de yaşanan hak ihlallerinin ilk örneğinin Haber- Sen üyelerinin görevden uzaklaştırılması olduğunu belirten Meydan, “Haber Sen yöneticisi Mehmet Demir hayatı boyuca gerici cemaat örgütlenmesine karşı mücadele vermesine rağmen sorgusu sualsiz açığa alınmıştır” dedi. 

Meyden, OHAL'in otoriter yönetim biçimi anlama geldiğini kaydederek, “OHAL'e yasallık kazandırmak darbe ile mücadele olarak tanımlanamaz. Türkiye'nin ihtiyacı olan demokrasidir, laikliktir ve barıştır. Bu ise düşüncelerin özgürce ifade edildiği ortamda olur” diye konuştu. Meydan, 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler anısına Gar önünde yer alan anıtın tahrip edilmesine de tepki gösterdi.  (AnkaraEVRENSEL)

 
 

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Ne darbe ne olağanüstü hal, çözüm demokrasi

SONRAKİ HABER

ITUC ve ETUC : Darbeyi de hükümet baskısını da kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...