22 Temmuz 2016 08:47

Alaşehir'de tren, midibüse çarptı: 6 işçi öldü, 16 yaralı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde meydana gelen tren kazasında 6 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

Paylaş

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, yolcu treni, hemzemin geçitten geçen ve içinde üzüm bağlarında çalışan işçilerin bulunduğu midibüse çarptı. Kazada, midibüste bulunan işçilerden 6'sı öldü, 16'sı da yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.00 sıralarında, Alaşehir'in Akkeçili Mahallesi yakınlarındaki hemzemin geçitte meydana geldi. İzmir- Uşak seferini yapan makinist İsmail Kulu'nun idaresindeki 31 bin 619 sefer sayılı yolcu treni, bariyer ve ışığın bulunmadığı kontrolsüz hemzemin geçitten geçiş yapan, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 45 J 4759 plakalı, üzüm bağlarında çalışan işçileri taşıyan yolcu midibüsüne çarptı.

Katliam gibi kazada, ilk belirlemelere göre, 6 kişi öldü, 16 kişi ise yaralandı. Kazanın haber alınmasının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere taşındı. Ölenlerin kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi.

ÖLEN 6 KİŞİ DE KADIN TARIM İŞÇİSİ

Kazada ölenlerin kimliklerinin tamamı belirlendi. Kazada, tarım işçileri Elif Boğa, Tülay Ok, Gamze Özçoban, Fatma Çataldere, Gülseren Karaman ve Hayriye Çakmak'ın yaşamlarını yitirdiği açıklandı.

VALİ'DEN HASTANE ZİYARETİ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kaza yerinde inceleme yaptıktan sonra hastanelerde tedavileri süren yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yaralı yakınlarını da görüşen ve geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Güvençer, "Amacımız vatandaşlarımızın acılarını sıcağı sıcağına paylaşmak. Yarın da gelebilirdik ancak sizlerin acılarını paylaşmak için hemen geldik" dedi.

Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ve Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban, Vali Güvençer'e eşlik etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pokemon GO nedir? Nasıl oynanır?

SONRAKİ HABER

Ne çizdiler? Niye çizdiler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...