08 Mayıs 2012 09:30

T.T hâlâ tutuklu

Pozantı Cezaevinde yaşanan işkence, taciz ve tecavüz olaylarını kamuoyuna anlatan ve sonrasında tutuklanan T.T’nin  duruşması Adana 6. Ağr Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme T.T.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.Savcılık, esas hakkındaki mütalaasında TT’nin yasa dışı örgüte üye olmak, yasa dışı

T.T hâlâ tutuklu
Paylaş

Pozantı Cezaevinde yaşanan işkence, taciz ve tecavüz olaylarını kamuoyuna anlatan ve sonrasında tutuklanan T.T’nin  duruşması Adana 6. Ağr Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme T.T.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Savcılık, esas hakkındaki mütalaasında TT’nin yasa dışı örgüte üye olmak, yasa dışı örgütün propagandasını yapmak  ve polise mukavemet etmekten cezalandırılmasını talep etti.

T.T’nin avukatı  Tugay Bek, dosyanın esası hakkında beyanda bulunmak için süre talep etti. Avukat Tugay Bek T.T’nin tedavi için kaldığı ruh ve sinir sağlığı hastanesinde doktorların T.T.’nin sınırlı düzeyde zekaya sahip olduğuna dair tespitleri olduğunu bunun yüzde 25 zihinsel engel anlamına geldiğini belirterek T.T’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınmasını talep etti. Duruşma 28 Hazirana ertelendi.

Davaya ilişkin olarak görüşlerine başvurduğumuz Av. Tugay Bek, Pozantı Cezaevinde maruz kaldığı işkence, taciz ve tecavüz olaylarının  mağduru konumundaki T.T.’nin  ruh sağlığının yerinde olmadığının doktor raporları ile ortada olduğunun altını çizerek, “Uzmanların cezaevi koşularında T.T.’nin yaşadığı travmanın etkisinden sıyrılamayacağını belirtmiş olmasına ve buna ilişkin belgeleri dosyaya sunmuş olmamıza rağmen T.T.’nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesi hukuksuzluktur. Travma altındaki T.T. de tutukluluk gibi ağır bir tedbirde ısrar edilmesi insanın vücut ve ruh bütünlüğü yerine devletin güvenliğini esas alan bir yargılama zihniyetinden kaynaklanmaktadır” dedi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

‘Genelkurmayın açıklaması ifade özgürlüğüyle bağdaşmıyor’

SONRAKİ HABER

Faşizmi ezen işçi sınıfına selam...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...