22 Temmuz 2016 00:35

Fas'tan mesaj: Darbe ve diktaya karşı halkların yanındayız

Fas Demokratik Yol Hareketi'nin konferansında bir araya gelen farklı ülkelerden partiler, ortak bir açıklama ile Türkiye halklarına destek verdiler.

Paylaş

Fas’ın Kazablanka kentinde gerçekleşen Demokratik Yol Hareketinin 4. Konferansına katılan sol ve sosyalist siyasi partiler, Türkiye’de gerçekleşen darbe girişimini ve ardından gelişen süreci kınadı, Türkiye halklarına destek mesajı verdi.  
Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hamma Hammami’nin okuduğu ortak açıklamada, “Özgürlüğün, eşitliğin, insan haklarının ve sosyal adaletin tesis edileceği gerçek değişimlerin; halkın kendi gücüyle” gerçekleşeceği ifade edildi.  

‘BARIŞ İLİŞKİLERİNİ DESTEKLİYORUZ’

Konferansa katılan partilerin ortak açıklamasında, “Türkiye’deki darbe girişimini reddediyoruz” denildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümetinin iç ve dış  politikada agresif bir tutum sergilemesinin, ülkenin kaos ve istikrarsızlığa sürüklemesinde payı olduğu ifade edildi.
“Konferansımız Türkiye halklarının, Türkiye’de ve bölgede özgürlük, eşitlik, adalet, haysiyet ve barış mücadelesine desteğini ifade eder” denilen açıklamada, hükümetin darbeyi özgürlüklere karşı ve demokratik kazanımları geri almak amacıyla kullanma tehlikesine de dikkat çekilerek, siyasi hayatın AKP’nin tekeline alınmak istendiği uyarısı yapıldı.   Açıklamada, “Konferansımız, Türkiye’yi saran krizde  gerçek çözümün demokratik, sosyal, laik, ulusların, azınlıkların ve Kürt halkının haklarını tanıyan; özgürlük ve barış içinde yaşanacak bir sistem kurmak olduğunu dile getirir” denildi.  Açıklamada ayrıca, “Bölge ülkeleriyle karşılıklı barış çerçevesinde gelişecek ilişkileri destekler” diye de belirtildi.

KONFERANSA KATILAN PARTİLER

Fas Demokratik Yol Hareketi'nin 4. Konferansı'na, Tunus Halk Cephesi, Tunus Emekçileri Partisi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Cephesi, İspanya Komünist Partisi (Marksist-Leninist), İspanya Birleşik Sol, Bask Ulusal Kurtuluş Hareketi, Fransa Komünist Partisi ve Emek Partisi (EMEP) katıldı. ( Kazablanka/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fikret Muallâ’nın tutukluluk belgeleri

SONRAKİ HABER

İsveç’te taşeron geldi, kazalar arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...