21 Temmuz 2016 18:49

Darbe girişimi, Boğaziçi Köprüsü'nde protesto edildi

Milli İrade Platformu öncülüğünde binlerce kişi, darbe girişimini protesto etmek için 'Başladığı Yerdeyiz' sloganıyla Boğaziçi Köprüsü'nde toplandı.

Paylaş

İstanbul'da binlerce kişi, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için Boğaziçi Köprüsü gişelerinde toplandı. Protesto gösterisi nedeniyle Boğaziçi Köprüsü, trafiğe kapatıldı.

Milli İrade Platformu'nun öncülüğünde binlerce kişi darbe girişimini protesto etmek için 'Başladığı Yerdeyiz' sloganıyla Millet Parkı'nda buluşarak Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe katılan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.
Gişeler önünde toplanan ve darbe girişimini protesto eden binlerce kişi nedeniyle Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatıldı.

Köprü gişelerinin yakınlarında kurulan dev ekranda, darbe girişimi sırasında yaşananları gösteren belgesel bir film gösterildi.

Burada okunan darbe karşıtı bildiride, vatandaşlara meydanlardan ayrılmama çağrısı yapıldı.

AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, hayatını kaybeden vatandaşlar nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün farklı bir anlamı olduğunu dile getirerek, "Bu köprü artık her geçtiğimizde Erol Olçak'ı, oğlu Abdullah Tayyip'i hatırlayacağımız yer olacak. Bu millet, mesele vatan olunca, al bayrak olunca bir ve beraber oldu. Boğaziçi Köprüsü bundan sonra kardeşliğimizin köprüsü olsun" ifadesini kullandı.

Darbe karşıtı atılan sloganlar ve yapılan duaların ardından Boğaziçi Köprüsü'nde toplanan binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı'ya doğru hareket etti. Boğaziçi Köprüsü yürüyüşün ardından ulaşıma açıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da birçok noktada güvenlik alarmı verildi

SONRAKİ HABER

Donanma Komutanlığı'na polis ekipleri girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...