21 Temmuz 2016 14:39

Fransa’da hükümet, Meclisi yine tanımadı

Fransa'da’da Sosyalist Parti hükümeti tartışmalı çalışma yasasını Mecliste oylamaya sunmadan yürürlüğe koyma kararı aldı.

Paylaş

Fransa'da’da Sosyalist Parti hükümeti tartışmalı çalışma yasasını Mecliste oylamaya sunmadan yürürlüğe koyma kararı aldı.

Dün Meclis Genel Kuruluna hitap eden Başbakan Manuel Valls, istihdamı artırmak ve ekonomide rekabet ortamını korumak için yeni yasanın gerekliliğini savundu. Ülkede aylardır protesto edilen ve sendikaların karşı çıktığı yasal düzenleme işten çıkarmaları kolaylaştırırken; haftalık çalışma saatlerinin artırılmasını öngörüyor.

OHAL, SENATODAN GEÇTİ

Öte yandan olağanüstü halin uzatılmasını öngören yasa tasarısı da Meclisin ardından Senatonun da onayını aldı. Tasarı 26’ya karşın 310 oyla kabul edildi. Euronews’un haberine göre, 26 Temmuz’da son bulması planlanan olağanüstü halin uzatılma kararı Nice’teki terör saldırısının ardından gündeme geldi. Jandarma eğitim merkezini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, oylama öncesi yaptığı açıklamada, yeni güvenlik önlemleri kapsamında yedeklerden oluşan 12 bin gönüllünün güvenlik güçlerine katılmaya hazır olduğunu duyurdu.

Hollande, “Güvenliği kazanmadan özgürlüklerimizi kaybetmek bir risk olur. Görev sürem boyunca hukuk devletini asla bir engel olarak görmedim, çünkü bu devletin sonu demek olur” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TİHV ve İHD: Hiçbir OHAL güvencelere uymadı

SONRAKİ HABER

‘Basın ve ifade özgürlüğü korunabilmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa