08 Mayıs 2012 09:19

TMMOB: Bugün gazetesi provokasyon peşinde

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Bugün gazetesinde “Odalara da Reform Şart”, “Meslek Odalarında Denetimsiz Saltanat” başlıklarıyla verilen haberlere tepki gösterdi. Bugün gazetesinin Bergama-Ovacık’ta siyanürle altın madenciliği yapan Koza Grubu’na ait olduğuna dikkat çeken Soğancı, asıl rahatsızlığın, TMMOB’n

TMMOB: Bugün gazetesi provokasyon peşinde
Paylaş

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Bugün gazetesinde “Odalara da Reform Şart”, “Meslek Odalarında Denetimsiz Saltanat” başlıklarıyla verilen haberlere tepki gösterdi. Bugün gazetesinin Bergama-Ovacık’ta siyanürle altın madenciliği yapan Koza Grubu’na ait olduğuna dikkat çeken Soğancı, asıl rahatsızlığın, TMMOB’nin siyanürlü altın madenciliğiyle ilgili ürettiği bilimsel raporlar ve açmış olduğu davalar olduğunu kaydetti.

Bugün gazetesinde dün “Odalara da Reform Şart” başlığı ile yayınlanan ve gazetenin İnternet sitesinde de “Meslek Odalarında Denetimsiz Saltanat” başlığı verilen haberlere ilişkin TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı yazılı bir açıklama yaptı. Haberin “Gerçek dışı ve yalanla dolu” olduğunu belirten Soğancı, “Bergama’daki altın arama ve çıkarma faaliyetleri nedeniyle davalık olduğumuz Koza Grubunun sahibi olduğu Bugün gazetesinde bu tür haberlerin yayınlanması bizim açımızdan çok da şaşırtıcı olmamıştır” dedi.

TMMOB ve bağlı odaların, Bergama-Ovacık altın madeninin işletilmesine ilişkin ürettiği bilimsel raporlar ve açmış olduğu davalardan, Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi’nin rahatsız olduğunu ifade eden Soğancı, şirketin TMMOB’ye ticari itibarlarını sarstığı iddiasıyla açtığı tazminat davalarının da mahkemeler tarafından reddedildiğini hatırlattı.

Yapılanı “Haber değil, alçak bir saldırı” diye nitelendiren Soğancı, şunları ifade etti: “TMMOB bu ülkenin mühendis ve mimarlarının örgütüdür. Uluslararası sermaye ve iş birlikçi sermaye ortaklarının sermayelerine sermaye katmak için ulusal kaynakları sınırsızca kullanmalarına aracı olmayacaktır. Bugün gazetesinin yaptığı yayıncılık, Birliğimizi ve bağlı odalarımızı işlevsizleştirmek, yeniden şekillendirmek ve yandaş meslek örgütü yapmak için yürütülen politikaların bir uygulamasıdır. Örgütümüzü teslim alma yolunda kullanılan maşaların çaresizlik içerisinde geldiği son noktadır. Yalanlarınız ve provokasyonunuz bizi yolumuzdan döndürmeye ve bu ilkelerimizden taviz verdirmeye yetmeyecektir. Bunu iyi biliniz”. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erkan Oğur & Mikail Aslan Çeşm-i Dil ile 12 Mayısta Aya İrini’de...

SONRAKİ HABER

17. Sadri Alışık Ödülleri sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...