21 Temmuz 2016 14:13

OHAL, AKP ve MHP'nin oylarıyla TBMM'de kabul edildi

3 ay süre ile geçerli olacak OHAL, Meclis Genel Kurulu'ndan geçti.

Paylaş

Üç ay süreli Olağanüstü Hal (OHAL) uygulanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararına ilişkin tezkere, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 115 red oyuna karşılık 346 evet oyuyla kabul edildi.

OHAL tezkeresine AKP ve MHP'li vekillerin “evet”, CHP ve HDP'li vekillerin ise “hayır” oyu verdiği öğrenildi.

MHP'Lİ AKÇAY: DİĞER TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DE KAPSAMALI

OHAL görüşmelerinde kürsüye ilk olarak, MHP adına konuşan Grup Başkanvekili Erkan Akçay çıktı. OHAL uygulamasına destek verdiklerini kaydeden Akçay, OHAL'in sadece FETÖ'ye yönelik değil KCK, PKK ve IŞİD'e karşı da uygulanması gerektiğini belirtti. Akçay, "Milliyetçi Hareket Partisi, böylesi karanlık ve oldukça sıkıntılı dönemde devletinin ve milletinin yanında ne pahasına olursa olsun tavizsiz şekilde duracak, hiçbir gayri meşru oluşum veya çeteleşmeye aman vermeyecektir" diye konuştu.

HDP'Lİ BEŞTAŞ: MECLİS DEVRE DIŞI BIRAKILIYOR

"OHAL temek hak ve özgürlükleri askıya alarak, Türkiye'yi karanlık bir zaman tüneline sokmaktan öteye geçmeyecek" diyen HDP Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, darbeye karşı yekvücut duran Meclis'in Kanun Hükmünde Kararnamelerle devre dışı bırakılacağına dikkat çekti.

CHP'Lİ TEZCAN: BİRLİK, BERABERLİK VE DİRENİŞ RUHUNA ZARAR VERECEK

CHP adına kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da OHAL'in siyaseten uygun olmadığını ifade etti. OHAL'in parlamentoyu devre dışı bırakıp yetkileri iktidarda toplamayı hedeflediğini söyleyen Tezcan, bunun darbe girişimi gecesi oluşan birlik, beraberlik ve direniş ruhuna zarar vereceğini kaydetti. "Biz CHP olarak bu darbecilerle, çeteyle bütün uzantılarla vereceğiniz bütün mücadeleye destek vereceğiz. Parlamento grubu olarak Meclis'e getireceğiniz bu konudaki bütün düzenlemelere destek vereceğiz" diyen Tezcan, OHAL'in iktidarı kullanmada kontrolsüzlüğün yolunu açabileceğine işaret ederek OHAL tezkeresine 'hayır' oyu vereceklerini ifade etti.

AKP'Lİ BOSTANCI: HUKUKA AZAMİ DİKKAT GÖSTERECEĞİZ

AKP Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Naci Bostancı, OHAL'in amacının; gizli, sinsi, organize, bu ülkenin geleceği için büyük tehdit oluşturan paralel devlet yapılanmasına karşı etkili, kapsamlı sonuçlar alıcı çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu iddia etti. Bunu yaparken vatandaşların hak ve hukuklarına halel gelmemesine azami dikkat göstereceklerini söyleyen Bostancı şöyle konuştu: "Bu çalışmaları yaparken, darbecilere karşı mücadele ederken elbette hakka, hukuka, insan haklarına saygılı olmaya devam edeceğiz. Sayın Başbakanımız da son grup toplantısında 'Demokratların darbecilerden çok önemli ve derin bir farkı var' dedi. Biz insan hakları, özgürlük ve demokrasi diyoruz. Bunu sadece demiyoruz, darbecilere karşı mücadelede de bunu sahaya çıkaracak bir kararlılığı ve iradeyi temsil ediyoruz. Ümit ederim, OHAL tezkeresi Meclis tarafından onaylanır. Ülkemiz için büyük bir tehdit olan bu çeteye karşı o kararlı ve cesur mücadele teknik desteklerle birlikte devam eder." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay' Cerattepe 'ÇED Olumlu' raporunu iptal etti

SONRAKİ HABER

ÖDP: Fiili başkanlık kurumsallaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...