21 Temmuz 2016 12:46

Beştaş: 46 kez uzatılan OHAL'de yaşananlar halen hafızalarda

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş 46 kez uzatılan OHAL'in hiçbir zaman hafızalardan silinmediğini belirterek 'Hayır' oyu vereceklerini söyledi.

Paylaş

Bakanlar Kurulu'nca ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi, Meclis Genel Kurul'da görüşülmeye başlandı. Genel Kurulda, gruplar adına 20'şer dakika, şahıslar adına ise 10'ar dakikalık konuşma yapılıyor

Görüşmede söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 1987'de ilan edilen OHAL'in 46 uzatıldığını ve OHAL sürecinde yaşanılanların hafızalardan hiç silinmediğini ifade etti. Beştaş, "Yüz binlerce göç oldu. Anlamsız sonuçsuz birçok yasak uygulandı. Bu dönemde 4 bin yerleşim yeri boşaltıldı, 3 milyonun üzerinde insan göçe zorlandı. Bu dönemki işkencenin haddi hesabı yoktu" ifadelerini kullandı. 

'DARBECİLERLE MÜCADELE EDERKEN, DARBECİLERİN GETİRDİĞİ KANUNLARA SARILIYORUZ'

Uygulanmak istenen OHAL kararının ne getireceğinin ve yaşamı nasıl etkileyeceğinin bütün Türkiye halklarınca bilinmesi gerektiğini söyleyen Beştaş, "OHAL kanunu tıpkı Anayasa gibi darbecilerin getirdiği bir kanundur. Darbecilerle mücadele ederken, darbecilerin getirdiği kanunlara sarılıyoruz" diye konuştu. 

"OHAL'in temek hak ve özgürlükleri askıya alarak, Türkiye'yi karanlık bir zaman tüneline sokmaktan öteye geçmeyecek" diyen Beştaş, Kanun Hükmünde Kararnamelerle darbeye karşı yekvücut duran Meclis'in devre dışı bırakılacağına dikkat çekti.

Beştaş "OHAL kararına kesinlikle "Hayır' diyeceğiz. Çünkü olağanüstü hal demek vatandaşların hak ve özgürlüklerinin askıya alınması, yaşam alanlarının daraltılması demektir. Biz darbeye ve anti demokratik yönetimlere karşıyız. Bunun için biz demokrasiyi tercih edeceğiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Baluken: Seçilmiş iradeye savaş açıldı

SONRAKİ HABER

Tezcan: OHAL, parlamentoyu devre dışı bırakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...