21 Temmuz 2016 12:36

‘Suya zehir katıldı’ iddiası Meclis’te 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul Elbistan'da köylerinin içinden geçen Söğütlü Çayı’na  zehir katıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi.

Paylaş

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçe bağlı köylerinin içinden geçen Söğütlü Çayı’na  zehir katıldığı iddiasına ilişkin TBMM Başkanlığına  soru önergesi verdi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı köylerinin içinden geçen Söğütlü Çayı’na 03 Temmuz 2016 tarihinde AKP’li Büyükşehir Belediyesi işçileri olduğu düşünülen kişilerce zehir katıldığı çevrede yaşayan köylüler ve muhtarlar tarafından iddia edilmesi üzerine HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Meclis’te soru önergesi verdi. 

Görgü tanıklarından M.K.’nin “Köprüde durdular ve suya bir şey attılar. Onlara doğru gittim, beni beklemeden gittiler. Su köpürüyordu. Köylülere, suya bir şey attılar su köpürüyor, diye haber verdim” sözlerine önergede yer veren Toğrul, “Yaklaşık 150 kilometrelik mesafede Ceyhan Nehri’ne karışan Söğütlü Çayı’na bırakılan zehirle sayısızca balığın ölerek su yüzeyine çıktığını, aynı şekilde yaşayan diğer canlılar ve çaydan su içen hayvanların tamamının da öldüğü söylenmektedir” dedi. Toğrul, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması talebiyle verdiği önergede, “İl Tarım Müdürlüğü yaşanan olaydan sonra bölgeye gelerek sudan numuneler alarak incelemelerde bulunacağını belirtmiştir. İl Tarım Müdürlüğünün almış olduğu numunelerinin sonuçları nelerdir? Yaşanan olaydan sonra bölgeye gelen Jandarma, olay ile ilgili tutmuş olduğu tutanakları köylüler ve muhtarlar istemesine rağmen neden tutanaklar verilmemiştir?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Van'da Barış için Akademisyenlerin görevden alınması kınandı

SONRAKİ HABER

Baluken: Seçilmiş iradeye savaş açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...