21 Temmuz 2016 07:58

IŞİD'lilere Menbiç'ten kaçmaları için 48 saat süre verildi

Menbic Askeri Meclisi, IŞİD militanlarına silahları ile birlikte kentten çıkmaları için 48 saat süre tanıdı.

Paylaş

Menbic Askeri Meclisi, devam eden operasyonlara dair yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, operasyonlarda son olarak El-Hezawne mahallesinin kurtarılması esnasında IŞİD'e ağır darbeler vurulduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Terörist DAIŞ çetelerinin etrafındaki çember gittikçe daralmıştır. Çeteler arasında askeri ve psikolojik açıdan yenilgi zihniyeti hakimdir, çemberde kalan çeteler panik halindedir. DAIŞ çetelerinin, sivilleri canlı kalkan olarak kullanma ve savaş alanlarına zorla göndermesi vahşi ve terörist bir yaklaşımdır." 

Menbic Askeri Meclisi, sivil toplum örgütlerinin kentteki sivillerin can ve mal güvenliğini koruma çağrısını esas aldıklarını ve bu temelde IŞİD'lilere 48 saat içerisinde ferdi silahlarıyla kentten kaçmaları için izin verdiklerini duyurdu.

Açıklamanın sonunda şunlar denildi: “DAIŞ çetelerinin 48 saat içerisinde çıkmasına yönelik bildiri bize aittir. Bu bildiri sadece çember içerisine aldığımız çetelerin şehri terk etmeleri içindir. Bu yüzden Minbic’te bulunan sivil halkımızı savaş alanlarından uzak durmaları ve tedbirlerini almaları yönünde uyarıyoruz.  Bu uyarımızda öncelikli amacımızın sivillerin can güvenliğini sağlamak olduğunu belirtiyoruz.  Çünkü çeteler sivilleri sürekli olarak canlı kalkan olarak kullanmaktadır. Çeteler bu uygulamayı operasyonun başından beri yapmaktadır.” (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Narmanlı Han’da yıkım sürüyor

SONRAKİ HABER

Makam odası aranan ilçe emniyet müdürü intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...