21 Temmuz 2016 06:37

Almanya: OHAL gerek duyulan süreyle sınırlı tutulmalı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, OHAL uygulamasının 'yalnızca gerek duyulan süreyle' sınırlı tutulmasını istedi. 

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, dün gece geç saatlerde ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının "yalnızca gerek duyulan süreyle" sınırlı tutulmasını istedi. 

Steinmeier, OHAL ilanının hemen ardından yaptığı açıklamasında, Türkiye hükümetinden darbe girişimine karşılık verirken hukukun üstünlüğü ve orantılılık esaslarına uymasını da istedi ve "Olağanüstü hal ilan edilmesi, darbe girşiminin Türk politikası ve toplumu üzerinde derin etkiler yarattığını gösteriyor" dedi ve ekledi:

"Türkiye darbe girişimine itidal ile karşılık vermeli. Sadece yasadışı işler ile kanıtlanabilir suçları olanların üzerine gidilmeli; kuşku altındaki politik grupların üzerine değil. Bu nedenle, olağanüstü hal durumunun yalnızca gereken süreyle sınırlanması kritik önemdedir."

Steinmeier, gereksiz yere uzatılacak olağanüstü hal uygulamasının Türkiye'yi hem içeride hem de uluslararası alanda zayıflatacağı uyarısında bulundu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP'li yöneticilere hakaretten tutuklama

SONRAKİ HABER

İstanbul’da 1463 asker tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...