20 Temmuz 2016 18:26

Külter'den 56 gündür haber yok:Geçen 56 günün acısı tarifsiz

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in babası Hamit Külter 56 günün acısının tarifsiz olduğunu dile getirdi.

Paylaş

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 56 gündür haber alınamıyor. 56 günün acısının tarifsiz olduğunu dile getiren baba Hamit Külter, “Kaybolan bir can, gencecik bir can. Herkes kendini bizim yerimize koysun ve oğlumu sorsun” dedi.

Şırnak’ta gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan DBP İl Yöneticisi Hurşit Külter için yapılan eylem ve çağrılara rağmen 56 gündür hâlâ bir sonuca varılmış değil. Oğlunun bulunması için defalarca çağrıda bulunan baba Hamit Külter, oğlu olmadan geçirdikleri 56 günün acısının tarifsiz olduğunu dile getirdi.

Boğazına takılan sözcüklerle zar zor konuşan baba Külter, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti. Baba Külter, herkese şu sözlerle seslendi: “56 gündür benim oğlum kayıp, hiç düşünüyorlar mı acaba bu 56 gün nasıl geçti diye? İnsan ufak bir eşyasını bile kaybetse de günlerce arar durur. Oysa kaybolan bir can, gencecik bir can. Herkes kendini bizim yerimize koysun ve oğlumu sorsun.”

Bir partide yöneticilik yapmanın cezasının bu olamayacağını söyleyen baba Külter, “Oğlumun suçu neydi? Sadece yasal olan bir partide yöneticilik yaptı. Bunu yapan bir insana bunlar yapılmaz. Benim oğlum artık herkesin oğlu, herkes de benim oğlum. Herkes kayıp diyerek ısrarla aramaya devam etmeli. Buradan daha önce de yaptığım çağrıyı yeniliyorum, Şırnak Valisi, Kaymakamı, İçişleri Bakanlığı artık bize iyi ya da kötü bir cevap versinler tek isteğimiz ve dileğimiz budur” dedi. Baba Külter, ondan haber alana kadar oğlunun akıbetini sormaya devam edeceğini vurgulayarak, “Sonucu ne olursa olsun, biz bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kuleli Askeri Lisesi’ndeki 62 öğrenci tutuklandı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Darbeye karşı hukuk içinde mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...