20 Temmuz 2016 16:55

S&P'nin not indirimi sonrası dolarda yeni tarihi zirve

Standard And Poors'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu indirimesi sonrası, dolarda 3.0948 lira ile yeni tarihi zirvesine çıktı.

Paylaş

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu indirimesi sonrası, dolarda 3.0948 lira ile yeni tarihi zirvesine çıktı.

S&P, darbe girişiminin ardından politik ayrışmanın arttığı ve kurumsal denetimin zayıfladığı gerekçesiyle, Türkiye'nin kredi notunu bir kademe indirerek BB+'dan, BB düzeyine düşürdü ve notun durağan olan görünümünü de "negatif"e çekti.

Bu gelişmenin ardından, darbe girişiminin etkisiyle kısa sürede 3.0 liranın üzerine fırlayan dolar, kazanımlarını hızlandırdı. Dolar, geçen Ekim ayında gördüğü 3.0750 liralık tarihi zirveyi geride bırakarak 3.0948 liralık yeni zirveye tırmandı. ABD para birimi daha sonra 3.07 - 3.09 aralığında hereket etmeye başladı.

Dolardaki yükselişe paralel olarak tırmanışa geçen euro da 3.4065 liraya kadar çıktı ve daha sonra 3.38 - 3.40 lira aralığına çekildi.

Borsa İstanbul Endeksi, haftanın üçüncü gününü de kayıpla kapayarak, yüzde 1.67 düşüşle 75 bin puanın da altına inerek, 74 bin 903 puana kadar geriledi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi üyeleri Altan ve Tercan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Gelibolu- Lapseki feribotunda yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...