20 Temmuz 2016 16:01

Mersin'de Suruç Katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Mersin’de, Suruç katliamında yaşamını yitirenler, katliamın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle anıldı. 

Paylaş

Turan DAL
MERSİN

Katledilişlerinin 1'inci yılında Suruç’ta yaşamını yitirenler Özgür Çocuk Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikle anıldı. Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen anmaya Parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra birçok yurttaş katıldı.

‘YETER!’

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşma yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, “Suruç katliamı sonrasında faillerinin yakalanması ve yargı önüne çıkarılması için mücadele ettik. Daha sonrasında Ankara ve İstanbul’da patlamalar yaşandı ve bu patlamaların ardından ise yüzlerce genç daha yaşamını yitirdi. Tüm katliamlara karşı demokrasi ve barıştan yana olacağız” şeklinde dile getirdi. Yeter! Artık gençlerimizin kanı akmasın” dedi.

 ‘EN KARANLIK GENÇLİK KATLİAMIDIR’

Bozkurt’un yaptığı konuşmanın ardından açıklama yapan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Ekin Baran Taştan ise, “İlk günden bugüne katiller değil Suruç gazileri, Suruç için adalet isteyenler gözaltına alınıp, tutuklandı. Suruç katliamının aydınlatılması için tüm talepler geri çevrildi. Ve 10 Ekim’de Ankara’da barış isteğimizi haykırırken bir kez daha katledildik. Suruç’un aydınlatılmaması Ankara, Sultanahmet, Taksim ve en son Havalimanı katliamına yol açtı. Özellikle belirtmek isteriz ki, Suruç katliamı bu toprakların gördüğü en karanlık gençlik katliamıdır” ifadelerini kullandı.
 
Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliği okunan şiirler ve “Waweyli” grubunun söylediği ezgilerle sona erdi. 
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da ücretsiz ulaşım tarihi uzatıldı

SONRAKİ HABER

Suruç'ta yaşamını yitirenler Malatya'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...