20 Temmuz 2016 15:37

Suruç katliamında hayatını kaybedenler birçok ilde anıldı

Suruç katliamının yıl dönümünde birçok ilde yapılan açıklamalarla katliamda hayatını kaybedenler anıldı

Paylaş

Katliamda yaşamını yitiren SGDF Üyesi Veysel Özdemir, Diyarbakır merkez Bağlar Yeniköy Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Anmaya ESP, HDP, DBP, MEYADER temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. MEYADER Eş Başkanı Ayşe Dicle, “Bu çocukların büyük düşleri vardı. Kürdistan ve Türkiye arasında köprü kuracaklardı” ifadelerini kullandı. 
ESP İl Başkanı Ramazan Karakaya ise yoldaşlarının mücadelesini devam ettireceklerini söyledi. 

Van’da KESK, DİSK ve TMMOB ortak kullandıkları toplantı salonunda katliamda yaşamını yitirenleri anarak, katliam ve darbe girişimini protesto etti. Ağrı’da TTB ve KESK, katliamı ve 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. KESK’in konferans salonunda yapılan açıklamaya, KESK ve TTB şube başkanları ile yöneticileri katıldı. 

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri de, Suruç Katliamı’nın birinci yıl dönümü nedeniyle İHD Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda konuşan İHD Şubesi Eş Başkanı İlhan Öngör, katliamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen soruşturmanın sürüncemede kaldığını ve katliamın asıl sorumlularının yargılanmadığını dile getirdi. 

Antalya Eğitim Sen şube binasında yapılan anmaya demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı. SGDF Üyesi Ulaş Vural “Suruç Katliamı’yla uygulamaya konulan savaş politikası 10 Ekim Katliamı, Sur, Cizre, Nusaybin’de sokağa çıkma yasaklarına karşı halkın öz yönetim direnişine yıkım ve katliamlarla karşılık verilmesi, içte ve dışta savaşa yönelmesi ülkeyi kaos ortamına sürüklemiştir” dedi.

MUŞ’TA ANMA YAPILDI

Katliamda yaşamını yitiren Med Ali Barutçu, Mücahit Erol ve Serhat Devrim Muş’ta mezarları başında anıldı. Gençlerin yan yana defnedildiği Taşo Mezarlığında düzenlenen anmaya, katliamda yaşamlarını yitirenlerin aileleri, yakınları, arkadaşları, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP, DBP yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcisi ve yurttaşlar katıldı. 

HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, “Bu kadar insani, bu kadar ahlaki ve vicdani bir yürüyüş için yola çıktılar. Başka hiçbir amaçları yoktu. Sadece ailelerinin değil, bütün halkın gurur duyabileceği bir yola çıktılar ancak katledildiler. O gün bugündür Türkiye gün yüzü görmedi.  O gün bu gündür Türkiye barışa, selamete dair bir gün görmedi. Bu kardeşlerimizin katillerinin arkalarındaki güçleri ortaya çıkaramadığı için, onların ölümlerine sebep olanlar ölüm korkusu ile yaşıyorlar” dedi. 

Konuşmaların ardından gençlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Aktif Eğitimciler Sendikasına operasyonda 9 kişiye gözaltı

SONRAKİ HABER

BES: Darbe girişimi fırsata çevriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...