20 Temmuz 2016 14:30

Hakim ve savcılara operasyon davaları aksattı

Darbe girişiminin ardından hakim ve savcıların gözaltına alınması birçok şehirde olduğu gibi Mersin Adliyesi’nde de mahkeme salonlarını boşalttı.

Paylaş

Turan DAL
Mersin 

Darbe girişiminin ardından çok sayıda hakim ve savcının gözaltına alınması birçok şehirde olduğu gibi Mersin Adliyesi’nde de mahkeme salonlarını boşalttı.

15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin hemen ardından birçok yargı mensubu hakim ve savcı gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılardan kaynaklı mahkemeler görülemedi. Mesailerin açılmasıyla adliyeye gelen yurttaşlar mahkemelerinin bilinmeyen tarihlere ertelendiğini öğrendi. 

TOPARLANMA 1 VEYA 2 YIL ALABİLİR

Konuyu değerlendiren ÇHD Mersin İl Eş Başkanı Mehmet Altuntaş, “Bir an önce hakim ve savcı açığı kapatılmalıdır. Zaten adli tatil iptal edildi. Tüm izinler kaldırıldı. Bu günden itibaren bu işin tekrardan toparlanması, duruşmalara gün alınması süreci zaten olağan koşullarda gecikmede kalıyor. Üzerine bu olayda gelince vatandaş tam perişan hale düştü. Bir an önce bu sorunu giderecek atamalar ya da görevlendirmeler neyse yapılmalı. Bu işin toparlanması 1 veya 2 yılı da alabilir” şeklinde konuştu.
 

ÖNCEKİ HABER

DBP Antep İl Eş Başkanı Demet Paksoy dâhil 4 kişi serbest

SONRAKİ HABER

Gazi Üniversitesi Rektörü gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa