08 Mayıs 2012 06:32

İnterpol'den Haşimi için kırmızı bülten

İnterpol tarafından Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar, Haşimi'nin 190 ülkede görüldüğü yerde tutuklanması anlamına geliyor.Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin yakalanması için kırmızı bülten yayımlad

İnterpol'den Haşimi için kırmızı bülten
Paylaş


Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin yakalanması için kırmızı bülten yayımladı. Interpol'in internet sitesinde yer alan bültende, Iraklı yetkililerin talebi üzerine Haşimi'nin "ülkedeki terör saldırılarını finanse etmek" ve "bunlara yardım etmek" şüphesiyle yakalanması için kırmızı bülten yayımladığı kaydedildi. Interpol'in kırmızı bülten yayımlaması, teşkilata üye 190 ülkede Haşimi'nin görüldüğü yerde tutuklanması anlamına geliyor.

Haşimi, Irak hükümeti tarafından çıkartılan yakalama kararından önce Federal Kürdistan Bölgesi’ne sığınmıştı. Haşimi burada bir süre kaldıktan sonra önce Katar ve Suudi Arabistan'a ardından da Türkiye'ye gelmişti. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hala Türkiye'de bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Polisin kalçasını kırdığı Aktaş için 'yaralama'dan ceza isteniyor

SONRAKİ HABER

Çatıdan düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...