20 Temmuz 2016 12:28

Film yönetmenlerinden ‘Demokrasi Bildirisi’ 

Film Yönetmenleri Derneği, darbeye karşı verilen ortak tepkinin “demokrasiyi inşa etmenin bir harcı olarak da görülmesi” gerektiğini vurguladı.

Paylaş

15 Temmuz’da yaşnan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan tartışmalar gündemin en sıcak başlığı olarak sürerken, sanat camiasından ard arda darbe girişimine yönelik tepki açıklamaları ve bildiriler yayınlanıyor. 

Başkanlığını Yönetmen Reis Çelik’in yaptığı Film Yönetmenleri Derneği’nin yayınladıkları bildiride darbeye karşı verilen ortak tepkinin “demokrasiyi inşa etmenin bir harcı olarak da görülmesi” gerektiği vurgulandı. 

“Devletin tüm organlarının sağlıklı çalışabilmesi için güçler ayrılığı temel ilkesinde, can ve mal güvenliğimiz için bağımsız yargıya, tarafsız bir güvenlik ağına,özgür basına, kültürlü ve bilinçli bir nesil için çağdaş bir eğitim sistemine ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız” diyen  Film Yönetmenleri Derneği, her düşünceyi, her inanci, her ırkı, her dili ve bu ülkenin her bireyini, “kuru tartışmalardan uzaklaşıp demokrasi inşa etmeye, bu konuda bildiriler yayınlamaya” davet etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de polis merkezi karşısına darağacı minyatürü

SONRAKİ HABER

Tekstil işçilerinin ücreti mahkeme kararı ile yükseltildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...