20 Temmuz 2016 09:15

'Sayın Öcalan öngörmüştü' diyen Önder'in üstüne yürüdüler

TBMM'yi ziyaret eden darbe karşıtı örgütler, 'Sayın Öcalan bu gelişmeleri öngörmüştü' diyen Sırrı Süreyya Önder'in üzerine yürüdüler.

Paylaş

Hükümete yakın kitle örgütleri ile aralarında TOBB, Türk-İş, TBB gibi kuruluşlar yaşanan darbe girişimine tepki göstermek ve Meclis'e destek sunmak için TBMM'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Meclis'te idare amirleri, ev sahibi sıfatıyla kısa birer konuşma yaptı.

HDP'li Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, darbeye tepki göstererek, darbeye zemin sunan gelişmelere dikkat çekti. Özellikle PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın bu konudaki uyarılarını hatırlatan Önder, "Sayın Abdullah Öcalan, defalarca darbe konusunda uyarıda bulundu, onun uyarıları dikkate alınmadığı için bu gelişmeler meydana geldi" diye konuştu. Önder'in Öcalan'la ilgili sözlerine Türk-İş yetkilileri başta olmak üzere "darbeye karşı" olduğunu savunan örgüt temsilcileri tepki gösterdi. Yer yer kürsüye yürüyerek Önder'e müdahalede bulunmak isteyen gruplara Önder tepki gösterdi. Bir süre daha konuşmasını sürdüren Önder, daha sonra salondan ayrıldı.

Önder'in konuşmasına tepki gösteren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay salonu terk etti.

Kürsüye gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kitle örgütlerine seslenerek, "Gereken dersi verdiniz" dedi. Kahraman, programın kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz. Bayrağı indirmeyeceğiz. Kardeşliğimizi devam ettireceğiz" diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

MGK toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başladı

SONRAKİ HABER

Hulusi Akar'ın yaveri, darbe girişimini itiraf etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...