20 Temmuz 2016 07:25

AKP'nin e-postalarını yayınlayan WikiLeaks'e erişim engeli

AKP'ye ait yaklaşık 300 bin e-postayı yayınlamaya başlayan wikileaks.org sitesi TİB tarafından erişime engelendi.

Paylaş

WikiLeaks, AKP'ye ait 294.548 e-postayı yayınlamaya başladı. Yayınlanan e-postaların akparti.org.tr uzantılı e-posta adreslerinden geldiği ya da bu adreslerden başka hesaplara gönderildiği belirtildi. Gönderilen e-postaların en yenisi 6 Temmuz 2016 tarihi taşıyor, en eskisi ise 2010 yılına ait. Sitede, konuya ilişkin yer açıklamada, belgelerin 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce elde edildiği ifade edildi.

WikiLeaks yaptığı açıklamada söz konusu e-posta adresiyle bağlantılı e-postaların hassas hükümet içi bilgilerden ziyade dış dünyayla bağlantılı olduğu kaydetti. E-postaların darbeden bir hafta önce ele geçirildiği, ayrıca materyal ve kaynağın darbe girişiminin arkasındaki öğelerle, muhalif siyasi parti veya devletlerle bağlantısının bulunmadığının teyit edildiği de WikiLeaks'in internet sitesinde yer alan bilgiler arasında.

Salı gecesi e-postaların yayınlanmasının ardından yoğun siber saldırılarla karşılaştığını belirten WikiLeaks, ilerleyen saatlerde "24 saatlik siber savaşı kazandığını" bildirmişti. WikiLeaks'in twitter hesabında da, "Sansür her zaman korku işaretidir. Birisi WikiLeaks'ten çok korktu" mesajı yer aldı.

Öte yandan TİB bu sabah, WikiLeaks'ın internet sitesine erişim engelli koydu. (HABER MERKEZİ)

WikiLeaks web sitesine girmenin yolları...

ÖNCEKİ HABER

Rektörler dahil tüm akademisyenlere yurt dışı yasağı geldi

SONRAKİ HABER

Fransa’da OHAL 6 ay daha uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...