19 Temmuz 2016 15:59

Dersimliler: Ne askeri darbe, ne sivil diktatörlük istiyoruz

Seyit Rıza Meydanında basın açıklaması yapan Dersim emek ve demokrasi güçleri, Ne askeri darbe ne sivil diktatörlük istiyoruz' dediler.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim emek ve demokrasi güçleri, 15 Temmuz'daki darbe girşimini protesto etmek için bu akşam saat 18:00'de sanat sokağında bir araya gelerek bir yürüyüşle Seyit Rıza Meydanında bir basın açıklaması yaptı.
"Faşizme karşı omuz omuza", "Ne askeri darbe ne sivil diktatörlük" sloganları atan kitle adına açıklamayı yapan Demokratik Alevi Dernekleri Eş Genel Başkanı Ayten Şimşir, TSK içinde bir grup askerin ülke yönetimine el koymaya çalıştığını ifade etti.
Gezi sürecinde halkın sokağa çıkmasını yasaklayan zihniyetin şimdi taraftarlarını polis desteğiyle sela okuyarak sokağa çağırdığını, kendi saltanatına destek gösterileri yaptığını belirten Şimşir, sokağa çağrı ve demokrasi bayramı adı altında faşizmin toplumsal alanın her tarafına nüfuz ettirilmeye çalışıldığını söyledi.

17-18 Temmuz tarihlerinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde Alevi Mahallelerine yönelik saldırıların olduğunu da dile getiren Şimşir, saldırıların mahalleliler tarafından püskürtüldüğünü, polisin ise olaylara seyirci kaldığını belirtti. Şimşir, "Aleviler tarihin hiçbir döneminde bugünkü kadar kültürel ve fiziki soykırım eşiğine gelmemişlerdir. Gelinen aşamada daha fazla örgütlü duruş sergileyip dayanışmaya ve kendilerini savunmaya ihtiyaçları vardır. Geçmişte ki acı tecrübelerden dersler çıkararak kendileriyle ilgili oynanan oyunların farkında olmalıdırlar. Zaman ayrışma zamanı değil; zalimin zulmüne karşı hak yolunda birleşme zamanıdır" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yarım saat yapılamayan Marmaray seferleri normale döndü

SONRAKİ HABER

R. Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 11 personel açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...