19 Temmuz 2016 13:56

'Darbe ve hukuksuzluklara karşı tek yumruk olduk!'

Eskişehir Barosu, Adliye önünde yaptığı basın açıklaması ile darbe girişimi ve sonrasında gerçekleşen hak ihlallerine dikkat çekti.

Paylaş

Eskişehir Barosu, Adliye önünde yaptığı basın açıklaması ile darbe girişimi ve sonrasında gerçekleşen hak ihlallerine dikkat çekti. Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin açıklamasında “darbe ve hukuksuzluklara karşı tek yumruk olduk!”  dedi. 

Açıklamasında “Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi dış destekli bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Yaşananlar darbeden öte "emperyalist bir işgal provasıdır". Emperyalistlerin yerli işbirlikçileri en vahşi terör örgütlerinin dahi yapmadığı eylemler gerçekleştirmiş ve doğrudan Anayasal düzeni cebir/şiddet ve silahla yıkarak yerine gerici/dinci/faşist bir yapı oluşturmayı hedeflemiştir.” diyen Öztekin darbe sırasında meydana gelen ölümlere ve erlere karşı yapılanlara tepki gösterdi. Darbe önlendiğine göre yürürlükteki hukuk kuralları uygulanmak zorunda olduğunu belirten Öztekin, darbe sonrasında başta hâkim ve savcılara karşı yapılan hukuksuz uygulamalara ve silahlanma çağrısı gibi açıklamaların kaygı uyandırıcı olduğunu belirtti. Öztekin açıklamasını “Hukuksuzluk salgın bir hastalık gibidir ve yayılır. Darbeler de hukuksuzluktan beslenir. Kuvvetler Ayrılığını sağlayamazsak, Atatürk İlke ve Devrimlerini terk eder ve Cumhuriyetin kazanımlarını yok edersek, Hukuk Devleti olamazsak,Laik Devlet Olamazsak, Demokratik Devlet olamazsak, Sosyal Devlet olamazsak...... Darbeler asla peşimizi bırakmayacaktır.” diyerek bitirdi. (Eskişehir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

34 gazetecinin basın kartı iptal edildi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı’na hakaret ihbarı ile tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...