19 Temmuz 2016 13:48

34 gazetecinin basın kartı iptal edildi

Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, 34 gazetecinin basın kartını iptal etti.

Paylaş

Darbe girşimine yönelik souşturma kapsamında kamuda başlatılan operasyon basın camiasına da yansıdı. Daha önce Özgür Gündem gazetesinin basın kartlarını iptal eden Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), "milli güvenliğe tehdit oluşturdukları" gerekçesiyle 34 gazetecinin basın kartını iptal etti

BYEGM, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından basın kartlarını incelemeye aldığını duyurdu. Bu kapsamda, Meydan Gazetesi'nden 14, Samanyolu TV'den 2, Irmak TV'den 3, CanErzincan Televizyonu'ndan 8, Samanyolu Haber Televizyonu'ndan 2, Radyo Mehtap'dan 1, Taraf Gazetesi ve Nokta Dergisi'nden 4 olmak üzere toplam 34 kişinin basın kartı "milli güvenliğe tehdit oluşturdukları" gerekçesiyle iptal edildi.

Basın kartı iptal edilenler ağırlıklı olarak yazı işleri müdürü, editör ve yöneticilerden oluşuyor.

Gülen cemaatine yakın olduğu düşünülen sürekli basın kartı sahipleri ile ilgili de bir çalışmanın yapıldığı öğrenildi. BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Okutan, işlemle ilgili, "Terör örgütünü yayınlarla desteklemek basın faaliyeti kapsamında değerlendirilemez. Yaptığımız bu işlem asla basın özgürlüğünü kısıtlamak olarak anlaşılmamalı" savunmasında bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Denizli devlet hastanesinden bir er: Hastanede mahsur kaldım

SONRAKİ HABER

'Darbe ve hukuksuzluklara karşı tek yumruk olduk!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa