19 Temmuz 2016 13:49

Denizli devlet hastanesinden bir er: Hastanede mahsur kaldım

Darbe girişimi öncesinde hastaneye yatan darbe sonrası bakanlık talimatı gereği hastanede mahsur kalan er'in mektubu

Paylaş

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından gözaltılar, tutuklamalar, birçok kurumda görevden almalar devam ederken, gazetemize ulaşan bir er, Denizli Devlet Hastanesi’nde mahsur kaldığını anlattı. Başbakanlık talimatı gereği, hastanelerde tedavi olan askerlerin, ya hastanede kalması ya da birliklerine dönmesinin istendiğini belirten ve ismini vermeyen erin Evrensel’e yazdıklarını aynen yayımlıyoruz; 

Şu anda Denizli’de askerlik görevini yapan bir erim. Bir süredir bir sağlık problemi nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi’nde yatmaktayım. Normal şartlarda dün taburcu olup raporumu alıp çıkmam gerekiyorken, tatsız bir sürprizle karşılaştım.

Konu kısaca şöyle; Başbakanlık’tan 18.7.2016 günü Sağlık Bakanlığı’na gelen talimata göre, ameliyat olmuş ya da herhangi bir sebepten dolayı hastanede yatan ve 18.7.2016 itibaren taburcu olacak askerlere rapor verilmeyecek,.asker istirahate ihtiyacı varsa ya taburcu olmayıp hastanede yatmaya devam edecek, ya da taburcu olup birliğine gidip orada istirahat edecek. Ortaya çıkan tablo düpedüz hasta hakları ihlali. Ameliyat olmuş bir insanın, taburcu olurken hekimi veya sağlık kurulu tarafından uygun görülen istirahat hakkı, bakanlık tarafından gasp ediliyor. 

Dünden beri kendi bağlı olduğum askeri birlik, askerlik yaptığım ilin askerlik şubesi, yatmakta olduğum hastanenin başhekimliği, Sağlık Bakanlığı’nın bir çok birimi (ki içerisinde bakan sekreterliği, özel kalem, bakan yardımcısı sekreterliği gibi birimler de var), İHD, TTB, BİMER gibi birçok birimle görüştüm. Sonuç; kimse net bilgi vermiyor. Dahası, kimse konuyu ciddiye bile almıyor. 

Ülkede askerlik görevini yapmakta olan ve günlerdir yaşadığı mağduriyete dün bir de bu haksızlık eklenen belki de yüzlerce asker var. Ne zamana kadar hastanede yatacağız? Ya da bu ameliyatlı, dikişli halimizle askeriyenin hijyenden nasibini almamış koğuşlarında, duşlarında, tuvaletlerinde sağlığımızı, canımızı nasıl koruyacağız?

Lütfen sesimizi duyurun. Hastanelerde mahsur kaldık. Ve çok fazla vaktimiz yok. Bugün yarın bize hastaneler de ‘yeter yer işgal ettiğiniz, hadi gidin’ diyecek. Ve biz daha tam olarak iyileşemeden birliklerimize dönmek zorunda kalacağız. Bir insan, bir vatandaş ve bir hasta olarak en doğal hakkımız olan rapor hakkımız gasbediliyor. Üstelik bu raporu keyfi sebeplerden istemiyoruz. Gerçekten ihtiyacımız olduğu için istiyoruz. Son günlerde yaşanan olayların faturası masum ve tertemiz olan erlere kesilmesin. Bize potansiyel suçlu, darbeci muamelesi yapılmasın. Raporlarımız verilsin, istirahat hakkımız elimizden alınmasın.

Lütfen konuyla ilgilenin. Sesimizi duyurun. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 437 asker tutuklandı 51 asker serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

34 gazetecinin basın kartı iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa