19 Temmuz 2016 13:45

İstanbul'da 437 asker tutuklandı 51 asker serbest bırakıldı

İstanbul’da gözaltına alınan askerlerden 437'si tutuklanırken 51 kişi de serbest bırakıldı.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturmanın üçüncü gününde İstanbul’da gözaltına alınan askerlerden 437'si tutuklanırken 51 kişi de serbest bırakıldı. Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nın talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan 15 askeri hakim ve savcının da gözaltına alındığı öğrenildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine ilişkin iki ana soruşturma başlatmıştı. Darbe girişimi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve işlemleri emniyette tamamlanan askerler, gruplar halinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getiriliyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü sotuşturma kapsamında şüphelilerin hakimlik sorguları için tüm Sulh Ceza Hakimlikleri görevlendirilmişti. Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre tutuklanmaları talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimlikleri'ne sevk edilen bin 185 şüphelilerden, aralarında 12 general ve amiralin de bulunduğu 437'sinin tutuklandığı öğrenildi. 18 askerin savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmeden, hakimlikteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 30 şüphelinin adli kontrol tedbiri uygulanarak, 3 kişinin ise herhangi bir tedbire gerek duyulmaksızın serbest bırakıldığı bilgisi de edinildi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

KESK: Yıllık izin genelgesi geri çekilsin

SONRAKİ HABER

Denizli devlet hastanesinden bir er: Hastanede mahsur kaldım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...