19 Temmuz 2016 13:36

‘Silahlanmaya kolaylık ağır sonuçlar doğurur’

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer darbe girişiminin ardından isteyenlerin ruhsatlı silah alabilmelerinin önünün açılması önerisini eleştirdi

Paylaş

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, darbe girişiminin ardından isteyenlerin ruhsatlı silah alabilmelerinin önünün açılması önerisini eleştirdi. Yazılı açıklamada, bu girişimin iç barışa giden yolu kapatabilecek ağır sonuçlar verebileceğini, Hükümetin bu yoldaki istek ve girişimlerinin önlemesi gerektiğini ifade etti. 

Sümer, “Ülkemizde, pompalı tüfek, ruhsatlı ve beylik silahlar, bıçak, pala ve cana zarar verebilecek herhangi bir patlayıcı ve kesici ile sokağa çıkmak yasaklanmalı, eyleme dönüşsün veya dönüşmesin, cezalar indirimsiz ve ağır olmalıdır. Türkiye, ruhsatlı veya beylik silahlarla işlenen çok sayıda cinayet ve intihar olayları yaşamıştır. Bundan sonra da yaşanabilmesi olasılığı vardır. Birleşmiş Milletler dahil, uluslararası barış örgütlerinin, devletlerin silahsızlanması veya silahlara kısıtlama getirilmesi konusunu tartıştığı bir dönemde, Türkiye, halkın silahlanmasını gündeme getirmemelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gençlerle darbe sohbeti

SONRAKİ HABER

KESK: Yıllık izin genelgesi geri çekilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa