19 Temmuz 2016 12:50

Engelli vatandaş 4 aydır mağdur

Antalya’da yaşayan Koah hastası Tansel İnce, başka bir ilçeye taşındığı için, Kaymakamlıktan almış olduğu 300 TL engelli maaşını alamıyor

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da yaşayan Koah hastası Tansel İnce, ikamet ettiği ilçeden başka bir ilçeye taşındığı için, Kaymakamlıktan almış olduğu 300 TL engelli maaşını 4 aydır alamıyor.

Antalya’da uzun yıllar otellerde temizlik işçisi olarak çalışmış olan Tansel İnce yakalandığı KOAH ( kronik akciğer hastalığı ) hastalığı sonrası çalışamaz hale gelmiş ve Isparta’da yaşamaya başlamış. Hastaneden almış olduğu yüzde 80 engelli raporu ile Isparta Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurmuş. Başvuru sonucu kendisine 300 TL, kendisine bakan annesine de hasta bakma ücreti olarak 400 TL para bağlanmış. 

Sağlık nedenleri gereği Antalya’nın Kepez ilçesine taşınan Tansel İncedoğan, ikamet adresini de yeni taşındığı adrese göre değiştirince bürokrasinin mağduru oluyor. Maaş aldığı kurumdan “Artık bu maaşı sana biz veremeyiz, taşındığın ilçe kaymakamlığına başvur. Bundan böyle sana maaşını o ilçe kaymakamlığı ödeyecek” deniliyor. Bunun üzerine Kepez Kaymakamlığına müracaatını yapan Tansel İncedoğan, “Bu işler biraz vakit alır” cevabını alıyor.  

CİĞERLERİNİ TEMİZLİK MALZEMELERİ BİTİRMİŞ

Kendisini evinde ziyaret ettiğimiz İncedoğan yaşadığı hastalığın çalıştığı yıllardan ‘miras’ kaldığını anlatılıyor:
“Antalya’da çeşitli otellerde temizlik işçisi olarak çalıştım. Tuvalet ve banyoları temizlerken kullandığımız kimyasal maddeler ciğerlerimi tahrip etmiş. Bir gün çalışırken bayılmışım ve beni hastaneye götürmüşler. Ben uyandığımda doktor bana ciğerlerimin çok kötü durumda olduğunu ve benim çalışmamın imkansız olduğunu söyledi. Hastanede yattığım süre içerisinde yapılan tetkik ve muayeneler sonucunda KOAH olarak bilinen akciğer hastalığına yakalandığım ve bu hastalığı da çalıştığım yerlerde kaptığımı bildirdiler. Bunun bir iş hastalığı olduğunu öğrendim. Benim de malulen emekli olmam gerektiğini öğrendim. Fakat bunca yıl çalışmış olmama rağmen sigorta primlerim ödenmemiş. Sadece 2 bin 600 gün primim yatmış yaklaşık 5 bin gün primim yatırılmamış. Malulen emekli olamadığım için ben de Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurdum. Bana ve bana bakan anneme toplam 700 lira maaş bağladılar”. 

KOMŞULARA MUHTAÇ!

Şehir değiştirdiği için 4 aydır maaş alamadığını şu an komşuların ve belediyenin verdiği yiyecekle yaşadığını anlatan İncedoğan, “ne zaman maaş bağlayacaklarını da bilmiyorum’’ diyor.

Yüzde 80 iş göremez raporu olan Tansel İncedoğan 49 yaşında. Tekerlekli sandalye ile dışarıya çıkabiliyor ve yanında oksijen maskesi taşıyor. Kepez’de tuttuğu gecekondu evde annesi ile birlikte yaşıyor. Bu yıl liseye başlayan oğlunu yatılı cemaat yurduna yerleştirmiş. Ev kirası 250 TL ve ben 4 aydır kira ödeyemiyorum. “Artık ne yapacağımı bilemiyorum” diyor. 

4 aydır kiramı ödeyemediğini, bakkala borç yazdırdığını aktaran İncedoğan, gazetemiz aracılığıyla devlet yetkililerine sesleniyor: “Bir an önce bana daha önce almış olduğum sosyal yardım maaşını bağlasınlar ve beni bu mağduriyetten kurtarsınlar”.

ÖNCEKİ HABER

EPDK'de 25 personel görevden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

YÖK, tüm dekanların istifasını istedi, istifalar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...