08 Mayıs 2012 10:19

6 ilde 'KCK' operasyonu: 30 gözaltı

Urfa merkezli İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'ta "KCK" operasyonu kapsamında düzenlenen ev baskınlarında aralarında BDP Urfa İl Eşbaşkanları Fatma İzol ile Mehmet Vural ve BDP Viranşehir ile Ceylanpınar ilçe başkanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.Urfa merkezli yapılan "KCK" operasyonunda İstanbul,

6 ilde 'KCK' operasyonu: 30 gözaltı
Paylaş

Urfa merkezli yapılan "KCK" operasyonunda İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'ta düzenlenen ev baskınlarında 30 kişi gözaltına alındı. Urfa ve ilçelerinde çok sayıda eve baskın düzenlenirken baskınlarda aralarında BDP Urfa İl Eşbaşkanları Fatma İzol ile Mehmet Vural'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şunlar: BDP Urfa Merkez İlçe Başkanı İzettin Gök, BDP İl Yöneticileri Halil Çay ve Mehmet Kılıç, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Halis Aktaş, BDP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Vefa, Mehmet Ekinciler, Selahattin İzci, Belediye Meclis Üyesi Ferzende Ata, Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Ogur, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Emin Polat ile Adile Deniz Sürer, BDP İlçe eski Başkanı Nurallah Akan, BDP Ceylanpınar İlçe Yöneticisi Abdulbaki Can, Suruç'ta MEYA-DER Başkanı Şükrü Binici.

Öte yandan BDP Ceylanpınar İlçe binası, BDP Urfa Siyaset Akademisi ile KURDÎ-DER binasında da baskın düzenlendi. Baskınların "KCK" adı altında toplam 6 ilde yapıldığı ve 30 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

ESKİŞEHİR'DE BDP PM ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Urfa merkezli ‘KCK’ adı altında yapılan operasyon kapsamında BDP PM üyesi Yusuf Karataş’ın Eskişehir’de bulunduğu eve sabah saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi. Baskın sonrası PM Üyesi Karataş gözaltına alınarak Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Karataş’ın ilerleyen saatlerde Urfa’ya gönderilmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)


BDP: ARTIK KINAMIYORUZ

BDP son iki günde üye ve yöneticilerine yönelen gözaltı furyasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Artık AKP’nin yaptıklarını, onun şiddetini ve baskısını kınamıyoruz. Haktan, hukuktan söz etmiyoruz. Bu diktatörlüğe verilecek en iyi yanıtın halkımızla birlikte daha çok örgütlenmek, daha çok mücadele etmek olduğunu çok iyi biliyoruz” denildi.

AKP hükümetinin Kürt sorununun çözümünden anladığı “Kürtleri etkisiz hale getirmek” olduğu belirtilen açıklamada, “AKP Hükümeti öldürerek, tutuklayarak bir halkı ve onun mücadelesini yok etmek istiyor. Tutuklanan üyelerimizin sayısı 8 bine ulaştı. Ama AKP Hükümeti ne yaparsa yapsın, halkımızın partisine ve mücadelesine olan bağlılığını yok etmeye gücü yetmeyecek. Bizim için her ölüm, her gözaltı, her tutuklama daha çok mücadele anlamına geliyor. Gözaltındaki ve cezaevindeki tüm arkadaşlarımızı özgürlük mücadelesine olan kararlılığımızla selamlıyoruz” denildi.  (Ankara/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

Meksika ve Somali’de gazeteciler katledildi

SONRAKİ HABER

Aziz Yıldırım'dan 'çekilme' tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...