19 Temmuz 2016 09:46

'Darbeden dolayı özgürlüklerden vazgeçilmemeli'

Ülke gündemiyle ilgili açıklamada bulunan Konak Kent Konseyi, darbe girişimiyle ilgili açıklama yaparak özgürlüklerin askıya alınmaması çağrısı yaptı.

Paylaş

Ülke gündemiyle ilgili yazılı açıklamada bulunan Konak Kent Konseyi, darbe girişiminin sadece iktidara değil bütün seçilmişlere uygulanmak istendiğini ifade ederek, yeni darbe girişimlerinin ancak demokrasi ve özgürlükler ortamanın arttırılması ile mümkün olduğunu vurguladı. Kent Konseyi, demokrasi ve özgürlüklerin askıya alınmaması çağrısında da bulundu. 

Konak Kent Konseyi, yaşanan darbe girişimiyle ilgili açıklamada bulundu. Konsey Başkanı Hamit Mumcu'nun imzasıyla yapılan açıklamada son gelişmeler değerlendirildi. Darbe girişiminin kınandığı açıklamada Mumcu "Darbe girişimi karşısında iktidar ise sivil halkı, kendi çıkarları doğrultusunda gerek camilerden gerek de cep telefonları ile attığı mesajlarla sokağa çıkmaya davet etti. Halk her ne kadar da kendi iradelerine sahip çıkmak ve meşru müdafaa hakkını kullanmak için sokaklara çıkmış olsa bu esnada malasefk ki sokaklarda palalı, kılıçlı İŞİD vari meydan okuma görüntüleri de yaşanmıştır" dedi. 

'DEMOKRASİ BAYRAMI'NIN GERÇEKLİĞİ YOKTUR'

Darbeciler kadar, silahsız erlere yönelik işkence uygulayanlarında yargılanması gerektiğini ifade eden Mumcu şunları söyledi "Tarihe kara bir leke olarak geçmesi gerekirken 15 Temmuz gününün 'Demokrasi Bayramı' olarak ilan etmenin gerçekliği yoktur. Hükümetin devam eden ertesi günlerde yaptığı sokağa çıkma çağrıları da malasef ırkçı,gerici saldırılara sahne olmuştur. Bu bölgelerde kamu güvenliğine ve toplumsal barışa zarar verildi". 

'ÖZGÜRLÜKLER ASKIYA ALINMAMALIDIR'

Darbe ile mücadele etmenin ve yeni darbelere karşı koymanın yolu baskıyı değil, demokrasiyi artırmak, hukuku güçlendirmektir ile sağlanacağını belirten Mumcu şunları söyledi " Darbe girişimi gerekçe gösterilerek, kısıtlı olan özgürlük ve demokrasi askıya alınmamalıdır. Tek seçeneğimiz gerçek anlamda laik, demokratik, çatışmalardan uzak ve toplumsal barışın sağlanmış olduğu bir Türkiye’nin kurulması olmalıdır. Böyle bir ortamın sağlanması için bütün partiler, kitle örgütleri ile kişiler bu konuda etkin çaba göstermelidir". (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de HDP'ye yönelik saldırılar kınandı

SONRAKİ HABER

'12 Eylül darbecileri yargılansaydı cesaret edemezlerdi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa