19 Temmuz 2016 09:21

'Darbeye ve sivil dikta rejimine karşı duracağız'

İzmir emek ve demokrasi güçleri darbe girişimiyle ilgili basın toplantısı yaptı.

Paylaş

Darbe girişimiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen emek ve demokrasi güçleri darbeye ve sivil dikta rejimine karşı duracaklarını belirterek, demokrasinin yeniden inşaası için mücadele edeceklerini de dile getirdiler. 

İzmir emek ve demokrasi güçleri darbe girişimiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube'de gerçekleşen basın toplantısına, DİSK, KESK, TMMOB, ABF, CHP, HDP, EMEP ve çok sayıda kitle örgütünün temsilcisi katıldı. Salona 'Ne Askeri Darbe, Ne Sivil Dikta, Eşit, Özgür, Demokratik Türkiye' pankartı asıldı. 

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, emek ve Demokrasi Güçleri olarak, niteliği ne olursa olsun, demokrasinin elde kalan son kırıntıntılarının askıya alınması sonucunu doğuracak her türden darbenin karşısında olduklarını belirterek " Bizler bugüne kadar, demokrasiye, hukuka, emeğe yapılan her saldırının karşısında adaletten, eşitlikten ve özgürlüklerden yana tavır aldık, bundan sonra da aynı tavrı almaya devam edeceğiz. Halkımıza dayatılan darbe-sivil dikta ikilemine razı olmayacağız. Ne darbelere teslim olacağız ne de bu girişime yaslanarak kirli iktidar planlarını hayata geçirmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

'SOKAK ÇAĞRISI SALDIRILAR TEDİRGİNLİĞİMİZİ ARTTIRDI'

Darbe girişimi sonrasında, iktidarın saflarını güçlendirmek adına destekçilerini hızla sokağa davet etmesinin, mevcut kaos ortamında büyük tehlikeler doğurduğunu ekleyen Sarı şunları söyledi "Özellikle sokakta yapılan cihat çağrıları, buna paralel olarak Alevi mahallelerine ve siyasi parti binalarına yönelik şimdilik ucuz atlatılmış saldırılar tedirginliğimizi arttırmaktadır. Demokrasi şöleni” adı altında sokağa çıkanların, 10 Ekim katliamında yitirdiklerimizin anısına Ankara’da yapılan anıta yönelik gerçekleştirdikleri saldırı da bu tedirginliğimizin ne kadar haklı olduğunun işaretlerindendir". 

'DEMOKRASİ DAHA GÜÇLÜ İSTEMELİYİZ'

Emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçler olarak, darbecilere de, sivil dikta heveslilerine de karşı mücadele edeceklerinin altını çizen Sarı " Bugünden sonra yapılacak şey, hangi kesimden olursa olsun ülkemizde demokrasiyi hedef alanlara inat demokrasiyi yeniden inşa etmek ve eşitliği, özgürlüğü tüm toplumsal kesimler için daha güçlü istemektir. Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve demokrasinin sokaklarda ve meydanlarda kazanılacağını ve parlamenter sistemden vazgeçilemeyeceğini, bu bağlamda darbeye ve sivil dikta rejimine karşı durulması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara polisinden sokakta WhatsApp kontrolü

SONRAKİ HABER

'Kimsenin halkı iki darbe arasında sıkıştırmaya hakkı yok'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...