19 Temmuz 2016 07:59

Başbakan Yıldırım Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kabulünden sonra yaptığı konuşmada, "Sayın genel başkanın da ifade ettiği gibi bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu işlere tevessül edenlere de gereken cevabı anında vermemiz lazım. Bir yanlış başka bir yanlış ile düzeltilmez. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk içerisinde kalarak işler yoluna konulacak. Yanlış yapanlar, Türk adaletine teslim edilecek" dedi. Kılıçdaroğlu ise, "Toplumdaki gerginliği el birliği ile gidermek bizim görevimiz. Toplum ciddi bir travma yaşadı süratle normalleşmemiz gerekiyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çankaya Köşkü'nde görüştü. Görüşmeden sonra ikili ortak basın toplantısında konuştu. Partilerin darbe girişimine karşı durarak hükümete destek vermelerinin anlamalı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Darbe girişimi bertaraf edildi. İş burada bitmiyor. Sayın genel başkanın da ifade ettiği gibi bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu işlere tevessül edenlere de gereken cevabı anında vermemiz lazım. Bir yanlış başka bir yanlış ile düzeltilmez. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk içerisinde kalarak işler yoluna konulacak. Yanlış yapanlar, Türk adaletine teslim edilecek. Ondan sonra adalet gereğini yapacak. Hiç kimse, fiziki ve şiddetle karşılık vermek intikam almak gibi bir duygu içerisinde olamaz. Hukuk devletinde asla böyle şey kabul edilemez. Bir takım görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda da hassasiyetimiz hat safhadadır. Gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Bundan böyle de görevlerini yaparken hukuk dışında hareket edenler olursa, en şiddetli üzerlerine gidilecektir. Bugün birliğe ihtiyacımız var. 15 Temmuz demokrasimizin bayram günüdür. Ülkemiz büyük bir badireden geçmiştir. Sonunda da millet kazanmıştır. Kılıçdaroğlu'na gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.


‘TOPLUM CİDDİ BİR TRAVMA YAŞADI. SÜRATLE NORMALLEŞMEMİZ GEREKİYOR’

Kılıçdaroğlu, ise yaptığı konuşmada, "Bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Toplumdaki gerginliği el birliği ile gidermek bizim görevimiz. Toplum ciddi bir travma yaşadı. Süratle normalleşmemiz ve kendi alanlarımıza dönmemiz gerekiyor. Sayın Başbakana verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Rus TV kanalı: Muhabirimiz, havalimanında gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Pokemon Go hack'lendi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...