19 Temmuz 2016 07:31

İstanbul’da 278 asker tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturmanın üçüncü gününde İstanbul’da gözaltına alınan askerlerden 278'i tutuklandı.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturmanın üçüncü gününde İstanbul’da gözaltına alınan askerlerden 278'i tutuklandı. Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nın talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan 15 askeri hakim ve savcının da gözaltına alındığı öğrenildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine ilişkin iki ana soruşturma başlatmıştı. Darbe girişimi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve işlemleri emniyette tamamlanan askerler, gruplar halinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getiriliyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü sotuşturma kapsamında şüphelilerin hakimlik sorguları için tüm Sulh Ceza Hakimlikleri görevlendirilmişti. Tutuklanmaları talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimlikleri'ne sevk edilen bin 185 şüphelilerden, aralarında 13 general ve amiralin de bulunduğu 278'inin tutuklandığı, 900'ünün ise işlemlerine devam edildiği öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

2015’te 183 bini aşkın ölümlü yaralanmalı kaza meydana geldi

SONRAKİ HABER

İşte İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan 246 mülki amir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa