19 Temmuz 2016 03:55

‘Gerçek demokrasi nöbetini biz tutuyoruz’

Sendikaya üye oldukları için işten atılan Gürmen Giyim işçileri gerçek demokrasi nöbetini kendilerinin tuttuğunu belirtti.

Paylaş

Sendikaya üye olduktan sonra birçok baskıyla karşılaşan ve onayları olmadan ücretsiz izne çıkarılmayı kabul etmeyen Gürmen Giyim işçilerinin geçtiğimiz hafta fabrika önünde başlattığı direniş devam ediyor. Dün de fabrika önünde toplanan işçilerin gündeminde darbe girişimi vardı. Darbe girişiminin ardından ‘demokrasi nöbeti’ adıyla başlayan eylemleri hatırlatan işçiler, “Biz anayasal, demokratik hakkımız olan sendikaya üye olduğumuz için kapının önüne konduk. Demokrasi nöbetiyse gerçek demokrasi nöbetini biz tutuyoruz” diyor. 

Darbe girişiminin ardından erkek işçiler fabrika önündeki eyleme gelmezken 30 civarında kadın işçi eylemi sürdürüyor. Siyasi gündemin ‘darbe’ye kilitlenmesi nedeniyle endişeli olan işçiler, “Şimdi bizim için ne olacak? Artık gündemden düştük. Bizim taleplerimiz yine arka planda kalacak. Sesimiz yine kısıldı” diyor. İşçiler arasında “Bu darbe girişiminin kime faydası oldu” tartışması sürüyor. “Bu darbe girişiminden sonra şimdi ne olacak anlayamadık” diyen işçiler, “Tayyip Erdoğan ve AKP mağdur edildi, haksızlığa uğradı deniyor.

Demokrasi nöbeti tutuluyor. Onların hakkı gasbedilmek istendiyse bu fabrikada da bizim haklarımız gasbedildi. Biz darbe girişiminden önce de şimdi de mağduruz. Anayasadan, demokrasiden söz ediliyor. Biz burada en doğal hakkımız, anayasal hakkımız olan sendikaya üye olduğumuz için kapı önünde bekliyoruz. Demokrasi, kanunlar burada uygulanmıyor. Bunu niye görmüyorlar. Biz de darbe yedik. Ama bu kimsenin umurunda olmadı. Demokrasi nöbetiyse, gerçek demokrasi nöbeti burada” diyor. (Kastamonu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

42 yıllık kültür mirası külliyeye kurban ediliyor

SONRAKİ HABER

İşçi artık kızılcık şerbeti içtim demeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...