08 Mayıs 2012 03:23

Şahinkayalıların çilesi bitmiyor

Elazığ’ın Şahinkaya(Xulfeng) Köyü’nde köylülerin belediye otobüsü gitmediği için sıkıntı çekmesinden sonra bu sefer de geçimlerini  taşımacılık yaparak kazanan minibüsçülerin, minibüs hatları tehlikede. AKP’li Elazığ Belediyesi önünde eylem yapan minibüsçüler

Şahinkayalıların çilesi bitmiyor
Paylaş

BAŞKAN YARDIMCISI ARSLAN'LA GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEDİLER

Belediye önünde AKP’li  Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’yle görüşmek isteyen şoförler Selmanoğlu olmayınca yardımcısı Necmettin Arslan’la görüştü. Ancak Arslan sadece üç tane sözcüyle görüşebileceğini ve basının katılamayacağını söyleyince şoförler görüşmeyi kabul etmedi. Bunun nedeninin ise belediyenin kendilerine daha önce de söz verdiğini ancak verilen sözlerin tutulmaması gösterildi. Minibüs şoförleri eğer basın olmazsa yine aynı sonuç çıkacağından görüşmeyi kabul etmediklerini belirttiler.

EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ

Minibüsleriyle Belediye önüne gelen şoförler adına açıklamayı Ali Kaldı yaptı.

Şahinkaya 38 No’lu minibüs kooperatifi olarak belediyenin trafik komisyonuna başvurduklarını ancak reddedildiklerini söyleyen Kaldı bunun üzerine dava açtıklarını ve kazandıklarını söyledi.

Ancak Belediyenin bu karara uymadığını ve buranın Çayda Çıra Mahallesi’ne dönüşüp hattın Bahçelievler hattına dahil olacağını söyleyen Kaldı “Şayet Bahçelievler güzergahı TOKİ’lere kadar uzatılırsa on sekiz araç tamamen iş yapamayacağından dolayı geçimini sağlayamayacaktır” diyerek bu neden dolayı haklarını aradıklarını söyledi. 

Bu şekilde on sekiz ailenin geçim kaynağının ellerinden alındığını belirten Kaldı Elazığlılara seslenerek bu konuda duyarlı olunması gerektiğini belirtti.

Eylemin ardından gazetemize konuşan şoförlerden Erdal Aktepe “ekmeğimizin peşinden koşuyoruz” diyerek belediyeye tepkili olduğunu söyledi. Daha sonra “eğer güzergah değişirse, anahtarları bırakırız” diyen Aktepe durumun vahametini ortaya koydu. “Güzergah değişirse ekmeğe muhtaç oluruz” diyen Cafer Mal’da yapılan eylemin uyarı olduğunu eğer bu durum düzeltilmezse daha kötü şeyler olur diyerek tepkisini dile getirdi. Eylemin ardından minibüsçüler kornalarına basarak Şahinkaya’ya döndüler. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karakoçan'da kadın cinayetine tepki

SONRAKİ HABER

Meksika ve Somali’de gazeteciler katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...