18 Temmuz 2016 18:20

Malatya Paşaköşkü’ndeki provokasyon protesto edildi

Malatya'da Alevilerin çoğunlukta yaşadığı Paşaköşkü Mahallesi'ndeki provokasyon, yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Paylaş

15 Temmuz'daki darbe girişimi ile başlayan süreçte Malatya’da sokağa çıkan grupların, Alevilerin çoğunlukta yaşadığı Paşaköşkü Mahallesi'nde araçlarla gün boyu mahallelilere hakaret edip provokasyon ve saldırıda bulunması protesto edildi.
KESK bileşenleri, PSAKD, Çağdaş Gazeteciler Derneği, İHD, Toplumsal Dayanışma Derneği, DBP, EMEP, ESP, HDP, ÖDP, ÖSP ve Birleşik Haziran Hareketi, darbe girişimini ve Paşaköşkü’nde gerçekleşen olayları protesto ederek yürüyüş gerçekleştirdi. Açıklamayı platform adına PSAKD Şube Başkanı Songül Tunçdemir okudu.

'DERHAL BU ÇAĞRILARA SON VERİLMELİDİR'

Askeri darbe girişimi ile başlayan süreçte, ülkenin sonu nereye varacağı belli olmayan derin bir kaos ortamına sürüklendiğini söyleyen Tunçdemir, “Demokrasiye sahip çıkma adına kontrolsüz halkı 3 gündür sokağa çağıran Belediye başta olmak üzere tüm kurum ve kişileri buradan uyarıyoruz. Ülkemizi çok tehlikeli bir sürece çekiyorsunuz. Derhal bu tür çağrılara son verilmelidir. Görüyoruz ki darbeye karşı sokağa çıkan sivil hareketin bir kısmı, AKP'li olmayan kitleye karşı bir hegemonyaya dönüşmüştür. Bu hegemonyanın halklar arasında çatışma yaratacağı kaygısını taşıyoruz. Mülki amirler bir an önce halkı provoke eden kişileri tespit ederek gerekeni yapmalıdır. Aksi takdirde Malatya da yaşanacak olumsuz olaylardan kendileri sorumlu tutulacaktır” dedi.

'DEMOKRASİYİ BENİMSEYEN HERKESİ DAYANIŞMAYA ÇAĞRIYORUZ'

Malatya’da siyasi düşüncesi ne olursa olsun demokrasiyi benimseyen her kesimi darbe ve diktatörlüğe karşı dayanışmaya çağırdıklarını söyleyen Tunçdemir, “Siyasi ve askeri darbe seçenekleri karşısında üçüncü bir seçenek olarak içte ve dışta barışın tesis edilmesi, eşit, özgür, demokratik ve barış içinde, halkların kardeşçe yaşayacağı bir ülke özlemiyle eşit yurttaşlık taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Meclis’ten çıkabilecek idam kararını onaylarım

SONRAKİ HABER

Polis, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda arama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa