08 Mayıs 2012 02:07

Karakoçan'da kadın cinayetine tepki

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde evlenmek istemediği için öldürülen Medya Oral için Karakoçan’da yürüyüş düzenlendi. Medya’nın Kırkpınar Mahallesi’ndeki evinin önünden İlçe Meydanı’ndaki saat kulesine  kadar yürüyüşle gelen kitle daha sonra Medya&rsquo

Karakoçan'da kadın cinayetine tepki
Paylaş
Orhan Kurul

Arkadaşlarına attığı mesajlardan nişanlı olmaktan mutsuz olduğu anlaşılan Medya alışılmış kadın cinayetlerinin son halkasını yaşadı. Medya’nın yaşadığı eve ikna etmek için giden Yıldırım Oral, bir kez daha ret cevabını alınca, silahıyla Medya’yı vurdu.

Medya’nın öldürülmesini protesto eden kadınlar, “erkek vuruyor devlet koruyor” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi. Sloganlarla, alkışlarla, zılgıtlarla, meydana gelen kadınlar adına açıklamayı Medya’nın arkadaşı  Özlem Günay yaptı.  Medya’nın ölümünün kendilerini çok üzdüğünü belirten Günay “ bizler toplumun her alanında erkek egemen zihniyete karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi.  Daha sonra  “tüm baskı, zulüm ve haksızlıklara karşı ölü derilerimizi üzerimizden atarak alanlara akacağız. İsyanın çığlığında saklayan tüm kadınlarımızı ‘emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz bizimdir’  diyerek kadınları mücadeleye çağırdı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıkımlara karşı örgütleniyorlar

SONRAKİ HABER

Şahinkayalıların çilesi bitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...