18 Temmuz 2016 13:16

Ne askeri ne sivil darbeye ne de diktatörlüğe izin vereceğiz

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, bir basın toplantısı düzenleyerek hem darbe girişimini hem de AKP’nin anti demokratik uygulamalarını kınadı. 

Paylaş

Cemil UĞUR
MERSİN

Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve SES Mersin Şubesi Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, 7 Haziran’dan bu yana otoriter, tekçi, mezhepçi, toplumu kutuplaştıran bir siyaset ile başkanlık sistemini inşa etmeye çalışan AKP’nin, her türlü demokratik hakkı ortadan kaldırdığını belirtti. Kuvvetler ayrılığı yerine, kuvvetler birliğini ikame eden AKP’nin hukuku ortadan kaldırdığını, parlamentonun işlevsizleştirildiğini belirten Bozkurt, şunları söyledi; “İçte ve dışta uygulanan savaş politikaları ile ülke bir cehenneme çevrilerek, aylarca yaşam alanları kuşatılmış, ölüm kutsanmış, sonu kestirilemez bir yıkım ve tahribat ortamı yaratılmıştır. Sınırlar eleğe çevrilerek IŞİD vahşet örgütünün illerimizde cirit atmasının önü açılmış ve canlı bombalarla pek çok insanımızın yaşam hakkı elinden alınmıştır. Bütün bu süreç ve iktidarı paylaşma kavgası bir askeri darbe girişimi ile sonuçlanmıştır. Türkiye emek ve demokrasi güçleri kırk katır mı kırk satır mı dayatması ile yüz yüze kalmıştır. Ne askeri ne sivil darbeye ne de diktatörlüğe izin vereceğiz. Eşit, Özgür, demokratik, laik bir ülke için mücadele edeceğiz.” 

AKP’nin bütün rakiplerini sert bir tasfiyeyle yüz yüze getirdiği devlet içi iktidar mücadelesinin darbe koşullarına zemin hazırladığını belirten Bozkurt, “Sonuçta anti-demokratik bir iktidara anti-demokratik bir müdahale girişimi yaşanmıştır. Dolayısıyla ülkemize bu felaketi yaşatan taraflardan hiçbiri diğerinin anti-demokratik karakteri ile meşrulaştırılamaz. Yaşananların birinci derecede müsebbibi ve maalesef gelecek felaketlerin de güvencesi AKP iktidarının kendisidir. Türkiye halkları bizzat kendi girişimiyle bu iktidardan kurtulmadıkça, bu ülke felaketlerden kurtulamayacaktır. Ne tanklarla sokakları işgal edip meclisi bombalayarak darbe girişiminde bulunanların ne de neoliberal-İslamcı bir diktatörlük kurmak uğruna ülkeyi bu noktaya sürükleyen AKP iktidarının Türkiye halklarının çıkarına dönük en küçük bir adım atma ihtimali vardır. Bu ülkenin onurlu insanları eşitlik, özgürlük, laiklik ve insanca yaşam talepleriyle yan yana gelmek, omuz omuza mücadele etmek mecburiyetindedir” şeklinde konuştu. 
 

ÖNCEKİ HABER

Orgeneral Adem Huduti ve 7 subay tutuklandı

SONRAKİ HABER

Darbe girişimine karşı çözüm daha fazla demokrasi ve eşitlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...