18 Temmuz 2016 12:55

NAR: Darbe girişimi baskıları arttırmak için kullanılacak

Yeni Sol Hareket- Komünist Kurtuluş (NAR) ve Anti Kapitalist Sol İttifak (ANDARSİA) Türkiye’deki darbe girişimine ilişkin bir açıklama  yaptı.

Paylaş

NAR basın bürosu tarafından yapılan açıklamada “Darbe girişimini kınarken bu tür girişimlerin sonuç olarak halka yönelik baskılara dönüşmesini de kınıyoruz” denildi.

NAR’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; 

“Cuma günü Türkiye’de gündeme gelen askeri darbe girişimi hem bölgemiz hem Türkiye halkları açısından tehlikeli bir gelişme anlamına gelmektedir. Her türlü darbe girişimini kınarken bu tür girişimlerin sonuç olarak halka yönelik baskılara dönüşmesini de kınıyoruz” 

Açıklamada ayrıca ‘Darbe girişiminin hakim sınıflar arasındaki rekabet ve çıkarlardan kaynaklandığı’ dile getirilerek Türkiye yönetiminin darbe girişimini bahane ederek halk karşıtı politikalara ağırlık vereceği ve baskıları artırmada kullanacağı belirtilerinin ortaya çıktığı üzerinde duruldu. 

Basın yayın kurumlarına gönderilen açıklamada darbe girişimi sırasında ortaya çıkan halk desteğinin demokratik hak ve özgürlüklerin tanınması ve Kürt halkına yönelik savaşın durdurulması doğrultusunda değerlendirilmeyeceğinin de ortaya çıktığı belirtilerek ‘Amaçlanan anayasa değişikliği ve her türlü yetkiyle donatılmış başkanlık hedefine paralel olarak Kürt ve Türk halkıyla emekçilerine yönelik baskıların dozu da artırılacaktır” denildi.  Bildirinin sonunda enternasyonalist dayanışma dile getirilerek ortak mücadele ve dayanışma vurgusu yapıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın ‘yeni gücü’ AB’yi endişelendiriyor

SONRAKİ HABER

Kondratiev Gümüşlük’te konser verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa