18 Temmuz 2016 11:51

Hürriyet foto muhabiri köprüde yaşadıklarını anlattı 

Boğaziçi Köprüsü’nde askerleri linç eden grubun saldırısına uğrayan Hürriyet Foto Muhabiri Selçuk Şamiloğlu yaşadıklarını anlattı.

Paylaş

Darbe girişimi gecesi köprüde lince uğrayan Hürriyet Foto Muhabiri Selçuk Şamiloğlu o gece neler yaşadığını Hürriyet'ten İpek Zeydani'ye anlattı. 

Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatırken “Gazeteci olduğumu öğrenince daha çok vurmaya başladılar” diyen Şamiloğlu, “Askerlerden sonra sıra size gelecek’ dediler. En az 15-20 kişi aynı anda beni dövüyordu” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf çekmeye çalışırken linç edilmek istendiğini söyleyen Şamiloğlu, “Ben darbedilirken bazıları ‘Bunu köprüden atalım kurtulalım’ diyordu” dedi.

Boğaziçi Köprüsü’ndeki linç girişimini fotoğraflayan Selçuk Şamiloğlu yaşadıklarını şöyle anlattı: “Askerlerin indirilip dövülmesini ve linç girişimlerini çekiyordum. O sırada kalabalıktan birisi geldi, ‘Sen kimsin?’ dedi, ‘Gazeteciyim’ dedim. Fotoğraf makinemi gösterdim. Fotoğraf makinemi çekip aldı, sonra beni iteledi, sonra etraftaki herkes bana saldırmaya başladı. Birisi vurunca hepsi saldırdı. Gazeteci olduğumu öğrenince daha çok vurmaya başladılar. ‘Askerlerden sonra sıra size gelecek’ dediler. En az 15-20 kişi aynı anda beni dövüyordu. İki makinem vardı, birini parçaladılar. Polis ayırmaya çalışıyordu ama nafile, saldıran grubu polis de durduramadı. Ben darbedilirken bazıları ‘Bunu köprüden atalım, kurtulalım’ diyordu. Bunu duyunca köprüden kendim atlayayım diye düşündüm. Beni sürükledikleri son noktada bir askeri linç ediyorlardı, beni dövenler onu görünce o tarafa doğru gitti. O sırada bir polis beni bir nakliye kamyonuna bindirdi. Kamyoncuya ‘Bunu buradan götür yoksa öldürecekler’ dedi. Sonra kamyoncu beni hastaneye götürdü.” (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü: Başarısız darbe sonrasında haklar korunmalı!

SONRAKİ HABER

Gazeteci Arzu Yıldız'a gözaltı kararı çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...