18 Temmuz 2016 11:48

Petrol-İş Aliağa Şube'den darbe girişimine tepki

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişimini asla kabul etmediklerini söyledi.

Paylaş

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişimini asla kabul etmediklerini olayın sorumlularına gerekli cezai işlemin uygulanmasını talep ettiklerini ifade etti. Oktay, Petrol-İş Sendikası olarak asker ya da sivil her türlü darbeye karşı olduklarını vurguladı. 

Darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara ilişkin Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Yönetimi adına yazılı açıklama yapan Ahmet Oktay, darbe dönemlerinde ülke olarak hem sosyoekonomik hem de siyasal anlamda 40-50 yıl geriye gidildiğini ifade ederek, “Bu tür durumlarda en çok etkilenen biz işçiler, emekçiler olmuşuzdur. En son 12 Eylül 1980 faşist cunta darbesi bunun en bariz örneğidir” dedi.

Emir ve komuta zinciri çerçevesinde görev yapan bazı askerlere uygulanan linç ve işkence girişimlerini de kabul etmediklerini belirten Oktay, “Bunları yapanları da bu tür fırsatçı zihniyetleri de şiddetle kınıyoruz. Bu tür işkencecilerin de bir an önce cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir işçinin, ülkesinin bu duruma düşmesini istemeyeceğini ifade eden Oktay, “Yaşanan bu olayın sorumluları asla biz işçiler değiliz. Farklı anlayışlara, farklı düşüncelere, farklı kültürlere, farklı görüşlere sahip olsak ta tek ortak yanımız işçi ve emekçi olmamızdır. Her zaman olduğu gibi bu tür durumda da birbirimize olan saygımızı ve saygınlığımızı yitirmemek en doğru olanıdır, bize de bu yakışır” dedi.

Bir kurumda bir idarede başarısının da, başarısızlığın da sorumlusunun yönetenler olduğuna dikkat çeken Oktay, “Fakat bununda cevabını ve kararını verecek olan halktır, tabandır. Asla darbeciler olamaz ve oldurtmayız” dedi.(İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Öğreten: Demokrasinin anlamını değiştiriyorlar

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: Başarısız darbe sonrasında haklar korunmalı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa