18 Temmuz 2016 11:30

ABF: Ülkeyi darbecilere de, gericilere de teslim etmeyceğiz

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün yazılı bir açıklamayla darbe girişimine ve sokaklardaki gerici saldırılara tepki gösterdi.

Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün yazılı bir açıklamayla darbe girişimine ve sokaklardaki gerici saldırılara tepki gösterdi. Düzgün, “Bu ülkeyi darbecilere de sivil faşist gericilere de teslim etmeyeceğiz” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Baki Düzgün, yaşanan darbe girişimine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sokaklarımızda asker ile polisi, halk ile askeri karşı karşıya getirenlerin, böyle girişimde bulunanlar yargı önünde hesap vereceklerini belirten Düzgün, “Ancak bu acı olayı fırsat bilerek sokağa çıkan gerici ve faşist güruhun da takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isterim. Demek ki doğru adres sokaktır. Doğru adres saraylar değildir” dedi. Ülke tarihinde demokrasiye yapılan darbe ve darbe girişimi örneklerinin çok olduğunu kaydeden Düzgün, darbelerin hangi amaçla, kimler tarafından yapılırsa yapılsın demokrasiyi askıya alan ve totaliter bir rejime kapı aralayan olaylar olduğunu ifade etti.   

Alevi kurumlarının her türlü darbeye karşı olduğunu vurgulayan Düzgün, her durumda darbeci anlayışın ve darbenin mahkum edilmesi gerektiğini söyledi. İç ve dış barışı esas alan çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı bir yapıyı kapsayan eşit yurttaşlığa dayalı demokratik ve gerçek laik bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirten Düzgün, “Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir Türkiye için sivil ya da askeri hiçbir tepeden inmeci anlayışa boyun eğmeyeceğiz. Halkımıza olan derin inancımızla tam demokratik bir ülke yolunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Halk iradesini yok sayan darbeci zihniyeti bir kez daha lanetliyorum. Bu ülkeyi darbecilere de sivil faşist gericilere de teslim etmeyeceğiz. Yukarıdan aşağıya baskıcı ve totaliter bir rejim değil; aşağıdan yukarıya kurulmuş demokratik, çoğulcu ve katılımcı bir sistem istiyoruz. Tam demokrasi istiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yakalanan askerler manşetlerde

SONRAKİ HABER

Boğaziçi davasında 2 öğrenci tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...