18 Temmuz 2016 11:27

Yakalanan askerler manşetlerde

Darbe girişimi sonrası yaşanan tasfiyeler ve sokağa çıkanlar gazetelerin birinci sayfalarında yer aldı.

Paylaş

Manşetlerde özellikle Erdoğan’ın halkı sokağa çağıran konuşması ve yakalanan askerler vardı. 

YANDAŞ SOKAĞA ÇAĞRI YAPIYOR

Sabah gazetesi “Asker, yargı, polis ve kamu kurumlarının içine çöreklenen tüm FETÖ’cü hainler 3 aşamada devletten tasfiye edilecek” derken “Büyük temizlik” manşetini kullandı. Gazete birinci aşamanın başladığını TSK ve yargıda operasyonların sürdüğünü, ikinci aşamada TSK’de darbeyi ‘Perde arkasından destekleyenlere’ operasyon yapılacağını yazarken 3. aşamanın genel tasfiye olduğunu şöyle anlattı: “Bakanlıklar, kamu kuruluşları ile taşra teşkilatları, belediyeler, üniversiteler başta olmak üzere her kurumdaki FETÖ üyeleri uzaklaştırılacak” 

İDAM YİNE MANŞETTE

Vatan gazetesi ise idam tartışmalarını manşetine taşıyarak “Erdoğan ‘İdam istiyoruz’ sloganı üzerine ‘Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konamaz. Bu sizin hakkınız’ dedi, hükümetin muhalefetle görüşeceğini açıkladı” diye yazdı. 

Star “Darbe Bitmedi” manşeti altında darbe girişimi yapanların Mısır’daki darbeyi örnek alarak 4 aşamalı plan yaptığını iddia etti. Yeni Şafak darbe girişiminde bulunan generallerin fotoğraflarını basarak “İşte O Hainler” derken, Akşam müdürlerin istihbarata el koymaya gittiğini yazarak “Cuntanın telekulakları” manşetini kullandı. Kayyım atanan Zaman gazetesi ise “İkinci emre kadar sokaklardayız” manşetiyle “Başkomutan ‘bitti’ demedikçe demokrasi nöbetinden taviz verilmeyecek” diye yazdı. Habertürk “Darbeye karşı gece koşusu”, Milliyet “Demokrasi şehitleri” manşetlerini kullandı. 

CUMHURİYET: SOKAKTAKİ TEHLİKE 

Cumhuriyet ise darbe girişimi sonrası yaşananlara dikkat çekti ve “Sokaktaki Tehlike” manşetiyle “Darbe karşıtı gösteriler, bazı gruplar tarafından saldırı eylemlerine dönüştürüldü” diye yazdı. Gazete ayrıca “‘Çözüm demokrasi’ dedik ve hep diyeceğiz” başlıklı bir bildiri yayımladı. BirGün gazetesi ise “AKP, darbecilere ne istedilerse verdi” başlığıyla “Erdoğan, ordunun tüm şeklini değiştiren davaların savcısıydı” hatırlatmasında bulundu. 

HÜRRİYET: BAŞINA SİLAH DAYADILAR

Doğan grubu gazetesi Hürriyet darbe girişiminin ilk dakikalarında Özel Kalem Müdürü Tümgeneral Mehmet Dişli’nin Genelkurmay Başkanının başına silah dayayıp darbe bildirisini okumasını istediğini yazarak “Başına Silah Dayadılar” manşetini attı. Sözcü gazetesi ise “FETÖ’cüler burunlarının dibine kadar girmiş ama asker de iktidar da uyumuş. Emir subayı, Hulusi Paşa’nın başına silah dayadı, yaveri ise kemerle boğazını sıktı” diye yazdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Müslüm Doğan provokasyonlara dikkat çekti

SONRAKİ HABER

ABF: Ülkeyi darbecilere de, gericilere de teslim etmeyceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...