18 Temmuz 2016 11:17

HDP'li Müslüm Doğan provokasyonlara dikkat çekti

HDP Milletvekili Müslüm Doğan yaptığı yazılı açıklamada gösteri ve protestoların amacından uzaklaşmaması için gerekli tedbirin alınmasını istedi.

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan yaptığı yazılı açıklamada, “Amasız ve fakatsız her şekilde şiddetle reddettiğimiz ve kabullenemediğimiz askeri darbeye karşı geliştirilen tepkiler doğallığından çıkmış, bazı bölgelerde kamu güvenliğini ve toplumsal barışa zarar verir hale gelmiştir” dedi. 

Ortaya çıkan provokatörlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Doğan, bu tür gösteri ve protestoların amacından uzaklaşmaması için gerekli her türlü tedbirin alınması gerektiğini vurguladı. Doğan, “Son örneği Malatya’da ve Hatay’da yaşanan ve önemli toplumsal olaylara neden olabilecek ve iç barışa zarar verebilecek provokatif olayların engellenmesi gerekmektedir. Ülkemizde gerçek bir demokrasinin tesisi demokratik parlamenter sistemin yaşatılması halklarımız ve inançlarımız için hayati bir sorundur” diyen Doğan, bir daha ülkede bu tür darbelerin yaşanmaması için demokratik parlamenter sistemin güçlendirilmesi, gerçek bir barışın tesis edilerek halkların ve inançların demokratik ve barışçıl bir sistem içerisinde yaşanmasını diledi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Meclis'te darbe komisyonu kuruluyor

SONRAKİ HABER

Yakalanan askerler manşetlerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa