18 Temmuz 2016 08:32

İçişleri'nde 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam 8 bin 777 personelin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Paylaş

Görevden uzaklaştırılanlar arasında biri il valisi, 29'u merkez valisi olmak üzere 30 vali, 46 kaymakam, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, bir genel müdür yardımcısı ve 2 daire başkanı da bulunuyor. 

En çok uzaklaştırma Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) de yapılıyor.. EGM, Türkiye genelinde rütbelilerin de içinde bulunduğu 7 bin 850 emniyet personelinin açığa alınması talimatını verdi.

SİLAHLARINA EL KONULDU

Darbe girişiminin ardından harekete geçen Emniyet, Türkiye genelinde ilk etapta rütbelilerin de içinde bulunduğu 7 bin 850 emniyet personelinin açığa alınması için işlem başlattı. 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen yazı ve listede, hangi ilde hangi personelin alınacağı bildirildi. Ayrıca, iki gündür Emniyet'e çağrılan polislerin silahlarına el konulup kimlikleri alındı. Bu personel hakkında daha sonra adli işlem yapılacağı kaydedilirken, açığa alma ve gözaltı işlemlerinin artacağı öğrenildi. (CİHAN)


 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Adliyesi çevresinde silahlı bir kişi yakalandı

SONRAKİ HABER

CHP Parti Meclisi ve TBMM Grubu'ndan ortak açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...