17 Temmuz 2016 15:46

İzmir'de 27 hakim-savcı gözaltında

İzmir'de, gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 27'ye yükseldi. 

Paylaş

Darbe girişimine ilişkin haklarında gözaltı kararı çıkartılan hakim ve savcılar, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt hizmet binasından adliyeye götürüldü. Burada Adli Yargı Adalet Komisyonu'nda açığa alındıklarına dair HSYK kararı kendilerine tebliğ edilen hakim ve savcılar daha sonra yeniden İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne ait Yeşilyurt'taki hizmet binasına götürüldü.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından darbe girişimi sonrası açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı verilerek gözaltına alınan İzmir ve ilçelerindeki çeşitli adliyelerde görevli cumhuriyet savcıları ve hakimler, haklarındaki HSYK kararının kendilerine tebliğ edilmesi için İzmir Adliyesi'ne getirildi.

Adliyede İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu'na çıkartılan hakim ve savcılara burada açığa alındıklarına dair HSYK kararı tebliğ edildi. Gözaltındaki hakim ve savcılar daha sonra tekrar İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Yeşilyurt'taki hizmet binasına götürüldü.

İzmir'de darbe girişimi sonrası gözaltına alınan hakim ve savcı sayısının 27 olduğu, bazı hakim ve savcıların ise adreslerinde bulunamadığı ve yakalanmaları için çalışmaların sürdüğü belirtildi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Özel sektör fırsatçılık yapıyor’

SONRAKİ HABER

Mardin'in 22 köyündeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...