17 Temmuz 2016 11:49

Piyanistler Gümüşlük’te sahne aldı

Bodrum'da süren 13’üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde, piyanist Emre Yavuz ve Rus İlya Kondratiev sahne aldı

Paylaş

Muğla’nın Bodrum ilçesinde süren 13’üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde, piyanist Emre Yavuz ve Rus İlya Kondratiev sahne aldı.

‘Taşta Klasik’ konserlerine, Emre Yavuz ve İlya Kondratiev konuk oldu. İkili, Koyunbaba Antik Taş Ocağı’nda sahne aldı ve izleyici karşısında Mozart, Dvorak, Schubert, Camille Saint-Saens ve Claude Debussy’nin eserlerini seslendirdi. Yavuz ve Kondratiev, programa Mozart’ın, ‘Do Major Sonat K521’ adlı eseriyle başladı. Bu eser Allegro, Andante ve Allegretto başlıklı bölümlerden oluştu. Programın ikinci eseri Antonín Dvorak’ın, Slav danslarından örnekler sundu; Op. 46 No. 7, Op. 46 No. 8 ve Op. 72 No. 2 isimli eserleri seslendiren Yavuz-Kondratiev, daha sonra Schubert’in ‘Sol Major Marşı’ ile gecenin ilk yarısını noktaladı. Aradan sonra devam eden konser, Camille Saint-Saens’ın, ‘Duettino, Op.11’ başlıklı yapıtıyla sürdü. Bu eserin bölümleri ise Andante grazioso ve Allegretto’dan oluştu. Yıldızların altında ikilinin son seslendirdiği eser ise Claude Debussy’nin, ‘Petite Suite’i oldu. Eser, En bateau, Cortege, Menuet ve Ballet’ten oluştu. Konserin sonunda tekrar sahneye gelen sanatçılar iki defa bis yaparak sahneden ayrıldı.
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu akşam Rus piyanist İlya Kondratiev, Toprak Ev konserleri serisinde saat 20.30’da bir resital verecek. Resital, festivalin Gümüşlük sahilindeki merkezinde gerçekleşecek. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Işıl German hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Yıldırım: Bundan sonra temizlik harekatını süratle yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa