17 Temmuz 2016 10:34

Erdoğan'la Putin Ağustos'un ilk haftasında görüşecek

Putin'le Erdoğan'ın Ağustos ayının ilk haftasında yüz yüze görüşmesi konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Paylaş

Kremlin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü bildirildi. Görüşmede iki liderin Ağustos ayının ilk haftasında yüz yüze görüşmesi konusunda mutabık kaldı

Dün öğle saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde Erdoğan’a geçmiş olsun diyen Putin, “15 Temmuz'u 16’sına bağlayan gece Türkiye’de çok sayıda can kaybına yol açan olaylardan ötürü sizlere başsağlığı ve geçmiş olsun diyorum. Rusya, hangi ülkede olursa olsun mevcüt yönetimin kuvvet kullanıralak, anayasaya aykırı davranışlarla değiştirilmesine katiyetle karşıdır. Türkiye’de anayasal düzenin ve asayışın bir an önce sağlanmasını diliyorum” dedi.

Putin, “Türkiye’de yaşanan son olaylar ardından ülkenizde konuk olarak bulunan vatandaşlarımızın güvenliğine de gereken önemin verileceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

Putin’in bu sözleri üzerine Rusya liderine teşekkür ettiıği aktarılan Erdoğan'ın, “Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının güvenliği konusunda gereken tüm önlemleri aldığımıza emin olabilirsiniz. Türkiye’de yaşanana bu talihsiz olaylara rağmen sizinle daha önce planladığımız ülkelerimiz arasında ilişkilerin normalleşmesi sürecinin de ikili görüşmede devam ettirmeye hazırız” dediği aktarıldı.

İki lider  Ağustos ayının ilk haftasında yüzyüze görüşme konusunda mutabık kaldı

Konu ile ilgili olarak Kremlin’in resmi sayfasından yapılan açıklamada görüşmenin Rusya’nın insiyatifi ile gerçekleştirildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AB’den Erdoğan’a demokratik haklar uyarısı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Meydanlardan ayrılmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa